Новини

 

Зустріч з творчою групою легендарного фільму «Кіборги»

20.04.2018

16 квітня 2018 року в Інституті післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка зібралися люди, зворушені правдивою історією сучасності, що стала основою легендарного вже сьогодні фільму «Кіборги».

Курсанти Військового інституту також мали нагоду побачити акторів улюбленого фільму. У форматі теплої бесіди Роман Ясиновський і Віктор Жданов – виконавці ролей Гіда і Старого – відповідали на питання відданих поціновувачів сучасного українського кінематографу.

Зі вступним словом до аудиторії звернулася ініціатор зустрічі – член робочої групи з питань психологічної реабілітації при Президентові України Олена Чуйко. Вона зауважила, що війна триває і щодня гинуть наші бійці. Жертви не оголошеної війни сягають більше десяти тисяч.

Пам'ять людей, яких накрило чорним крилом смерті вшанували хвилиною мовчання.

Заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення полковник Сергій Мотика у своїй промові сфокусувався на важливості обговорення психологічного аспекту в умовах бойових дій.

Актори фільму заявили про вихід фільму «Кіборги» в чотирисерійній версії восени 2018 року на телеканалі 1+1.

Формат перегляду емоційно забарвлених фрагментів фільму з їхнім подальшим обговоренням, до якого активно залучалися курсанти, став до вподоби організаторам, акторам, слухачам.

Увагу аудиторії сконцентрували на проблемних питаннях, а саме: мотивація бійців проводити бойові операції, режисерів створювати художні фільми, глядачів – сприймати кінострічки реальних подій сьогодення. Зачепила багатьох актуальна проблема методики вивчення історії на всіх рівнях. Актори кінострічки разом із начальником кафедри військової психології і політології підполковником Наталією Мась дійшли консенсусу, заявивши, що історія починається сьогодні, з нас самих. Нам самим важко ідентифікувати себе, визнати, що ми – нащадки сильних людей, діти козацького роду. Американець почуває себе гордим і незалежним, коли говорить «I am American». Українцям потрібно вчитися бути свідомими громадянами, патріотами рідної землі.

Наостанок актори фільму побажали, щоб наші військовослужбовці стали прикладом для українського народу, усієї європейської спільноти. Вони надихнули молодих людей, курсантів досконало вивчати обрану справу, впевнено крокуючи до поставленої мети.

 

За матеріалами ВІКНУ

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024