Новини

 

Високі гості завітали на святкування Дня історичного факультету

20.04.2018

Для відзначення «Дня історичного факультету» 19 квітня 2018 року до Київського національного університету імені Тараса Шевченка завітали високі гості: Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилія пан Освалдо Біато, Надзвичайний та Повноважний Посол Мексиканських Сполучених Штатів пані Марія Луїза Беатріс Лопес Гаргальйо, Радник з питань культури Посольства Республіки Аргентина пан Аріель Макс Санчес Ромеро та Координатор Офісу в Україні Турецького Агентства зі співробітництва та координації при Раді Міністрів Республіки Туреччина пан Болат Хаджи Байрам.

У своїх вітальних промовах представники посольств наголошували на важливості активізації співпраці між Україною та Аргентиною, Бразилією, Мексикою та Туреччиною, акцентуючи на тому, що велика роль у цьому процесі має належати саме історикам. Адже саме історики є носіям тих унікальних знань про минуле, що дозволяють закласти фундамент міцної та ефективної спільної роботи на майбутнє.

Звертаючись до присутніх високі гості щиро подякували за той масив роботи, що історичний факультет КНУ та особисто його декан, професор Іван Патриляк, проводять на ниві популяризації латиноамериканських студій в Україні через освітні, наукові та культурно-мистецькі проекти.

Під час перебування у стінах Університету представники посольств познайомилися із організацією роботи історичного факультету, відвідали Музей історії КНУ, де залишили кілька теплих слів у книзі відгуків, та поспілкувалися зі студентами й професорсько-викладацьким складом факультету.

 

За матеріалами Наталії Шевченко

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024