Новини

 

Випускниця КНУ увійшла до тридцятки найперспективніших людей Азії

02.04.2018

За версією американського журналу Forbes, директор аналітичного центру Українська демократична ініціатива (Ukraine Democracy Initiative) при Сіднейському університеті українка Ольга Олейнікова та її партнер Кирило Медведєв з проектом Персолло (Persollo) увійшли до списку найбільш впливових, креативних та успішних молодих підприємців усього Азіатсько-Тихоокеанський регіону

Ольга Олейнікова – випускниця факультету соціології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а віднедавна дівчина стала аспіранткою кафедри соціальних структур та соціальних відносин.

Завідувачка цієї кафедри, професор Ольга Куценко ділиться: «Три роки тому Оля блискуче захистила у Сіднейському університеті PhD дисертацію про життєві стратегії українських мігрантів в Австралії, стала засновницею і директоркою аналітичного проекту Ukraine Democracy Initiative в Австралії, активність якого сприяє формуванню позитивного іміджу України. Нарешті, Оля започаткувала дуже успішний партнерський біізнесовий проект Persollo.

І ось тепер – підкорення експертів журналу Forbes та Азіатсько-Тихоокеанського регіону – публічне визнання досягнень Ольги Олейнікової не тільки в міжнародному академічному середовищі, але й у висококонкурентному середовищі бізнес-ініціатив». 

Сама ж Ольга у коментарі кореспонденту Укрінформу, говорить: «Це велика честь опинитися у списку Forbes 30 Under 30 Аsia... Я хочу, щоб українська молодь почала мислити глобально, вірити в свої сили та бачити нові можливості. Якщо ми – команда простих українців з Києва, Донецька, Полтави, Сум, змогли створити Персолло (Persollo) – платформу для сотень малих та великих бізнесів в 16 країнах світу, то інші українці також можуть досягти успіху».

Проект Персолло (Persollo) – перша у світі віртуальна комерційна платформа, яка дозволяє дрібним підприємцям, брендам та лідерам думок монетизувати соціальні мережі, конвертуючи лайки у продажі в один клік, без необхідності створювати складні торгові сайти. Персолло пройшов акселерацію у найвідомішому Австралійському інкубаторі, отримав інвестиції та протягом останніх двох років не залишає список топових fintech стартапів Австралії.

Наразі платформою користується понад 750 компаній у 16 країнах світу, серед яких New Balance, Sunglass Hut, Australian UGGs Original, Wooden City, Skincare THREE, Marie Claire.

Окрім бізнесу та інновацій Ольга Олейнікова відома своєю соціальною діяльністю.

«Наша команда також займається соціальними проектами з підтримки розвитку України. На базі Університету Сіднея ми створили дослідницький та аналітичний центр Українська демократична ініціатива (Ukraine Democracy Initiative). Ми поставили за мету долучити Зелений континент до глобального проекту розширення обізнаності про Україну», – наголошує Ольга Олейнікова.

Американський Forbes утретє опублікував щорічний рейтинг, де представлені по 30 найперспективніших в Азії бізнесменів і винахідників, стартаперів та вчених, спортсменів і діячів мистецтва, журналістів і ритейлерів до 30 років. У кожній із 10 категорій представлено по 30 учасників. Таким чином, до списку 2018 увійшло понад 300 осіб (в деяких категоріях були представлені відразу кілька людей - наприклад співзасновників однієї компанії) з рекордного числа азійських країн. Вперше в азійському списку опинилися молоді таланти з України.

 

Щиро вітаємо Ольгу та її команду, пишаємося успіхом та бажаємо нових висот!

 

За матеріалами – Укрінформ

Ілюстрації: особистий профіль Олени на Фб, сайт Forbes

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024