Новини

 

Зустріч із Першим Президентом

22.03.2018

14 березня студенти та викладачі Оптико-механічного коледжу Київського національного університету імені Тараса Шевченка поспілкувалися з Леонідом Кравчуком.

Під час зустрічі Перший Президент України коротко розповів про себе, свій шлях до президентства, а також відповідав на запитання молоді. Студенти вражали креативністю та обізнаністю, а Пан Президент – мудрістю і досвідом.

На думку Леоніда Кравчука, молодь має активніше долучатися і відповідальніше ставитися до свого громадянського обов’язку – обирати владу. А також не боятися самому йти у владу, адже «помилково стверджувати, що там знаходяться надлюди».

Поважний гість розкрив студентам секрет, що потрібно робити, аби заслужити довіру людей. «Треба завжди говорити тільки правду і те, що ви гарантовано знаєте», адже напівправдою «ніколи нікого не переконаєте», – впевнений він.

Президент, на думку Леоніда Кравчука, має «досконало розбиратися в економіці та юриспруденції», йому мають бути притаманні такі риси, як «повага до людей та уміння слухати». На думку Леоніда Макаровича, «основна вада людей, які приходять до влади – невміння слухати і чути».

На завершення поважний співрозмовник побажав «навчитися твердо стояти на ногах», завжди могти захистити свої права, поважати себе й інших. Це сприятиме розвитку демократії в нашій країні, плекатиме нашу політичну культуру.

Залишається сподіватися, що молодь дослухається до мудрих порад Першого Президента, зробить належні висновки та в майбутньому стоятиме на варті як демократії, так і політичної культури.

За матеріалами Вадима Герасимовича – викладача оптико-механічного коледжу КНУ

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024