Новини

 

День абітурієнта на кафедрі фольклористики

16.03.2018

15 березня 2018 року кафедра фольклористики Інституту філології  Київського національного університету імені Тараса Шевченка радо відчинила двері для абітурієнтів – майбутніх бакалаврів та магістрів.

Презентацію відвідали різні гості, зокрема майбутні мистецтвознавці з Дрогобича, які цікавляться освітою в КНУ, пов’язаною з народною творчістю.

Завідувачка кафедри Олена Івановська познайомила відвідувачів із колегами-фольклористами. Доцент кафедри Роман Лихограй розповів  гостям про сучасний фольклор, що твориться й досі, ті ж меми – народна творчість наших днів. Жодна музика, кінофільм чи літературний твір не обходяться без фольклорних образів, тож важливо вміти їх читати.

Кожен абітурієнт ставить собі питання: «Ким я буду?» Освітні програми кафедри дозволяють випускникові обирати весь спектр гуманітарних галузей. Науковці, співробітники музеїв, менеджери художніх проектів, політичні консультанти, перекладачі, викладачі, журналісти, мистецтвознавці – і це ще не повний перелік! На зустрічі обговорили безліч нюансів вступу до бакалаврату та магістратури у 2018 році.

Після надання офіційної інформації викладачам кафедри було приємно поділитися з гостями своїми здобутками. Фольклористи були консультантами при створенні українського анімаційного фільму «Мавка», вони долучилися до розробки всесвітньовідомої відеогри «The forest song», випускники є засновниками таких проектів, як фольклорна школа «Правиця», дитячий гурт «Орелі». Згадали також відомих випускниць – Юлію Саніну (The Hardkiss), Катю Chilly, Ольгу Цибульську («ДахаБраха»)та інших.

Після розмови на кафедрі абітурієнтам провели екскурсію Червоним корпусом та залучили до майстер-класу з народних танців. Закликали весну хороводами, організовували танці-діалоги «Ой, дід Ладо», також виконували «гречаники», плескача та інші народні елементи під супровід троїстих музик. Викладачі та студенти-фольклористи продемонстрували: народні танці створені для кожного українця!

Текст і фото – Юлія Кузьменко

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024