Новини

 

Польський професор Єжи Возніцький став Почесним доктором КНУ

06.03.2018

Церемонія присвоєння звання «Почесний доктор Київського національного університету імені Тараса Шевченка» Президенту Фундації польських ректорів, професору Варшавської Політехніки, доктору технічних наук, професору Єжи Возніцькому  відбулася 5 березня на засіданні Вченої ради КНУ.

Відкриваючи урочистості, ректор КНУ, Президент Спілки ректорів ВНЗ України академік Леонід Губерський відзначив, що професор Возніцький є одним із засновників та активних керівників Конференції ректорів академічних шкіл Польщі, очолював Національну раду науки та вищої освіти Республіки Польща (2014-2017), член Ради Національного конгресу науки і головою групи з питань організаційної структури та управління у вищій освіті Ради Конгресу науки. Проф. Є. Возніцький – ініціатор започаткування стратегічного партнерства між Конференцією ректорів академічних шкіл Польщі та Спілкою ректорів вищих навчальних закладів України. З 2014 по 2017 рік відбулася низка взаємних візитів, підписано 2 угоди про співпрацю, реалізовано низку ініціатив польсько-української співпраці на рівні академічних середовищ.

Ректор наголосив: «Єжи Возніцький – видатний вчений, організатор польської освіти і науки, великий друг України».

Леонід Губерський також привітав та представив шановних гостей, які прибули на цю особливу подію:  заступника Міністра освіти і науки України Юрія Рашкевича; заступника Посла Республіки Польща в Україні Яцика Жура; ректора Варшавської Політехніки, Президента Конфедерації ректорів академічних шкіл Польщі професора Яна Шмідта; Президента Головної ради науки та вищої освіти Польщі професора Збігнева Марчиняка: директора Представництва Польської академії наук  у м. Києві професора Генріка Собчука.

Леонід Васильович Губерський вручив професору Єжи Возніцькому Диплом та пам’ятну медаль Почесного доктора КНУ імені Тараса Шевченка, ще раз тепло привітав його з присвоєнням почесного звання, від імені усіх присутніх побажав йому міцного здоров’я, подальших успіхів у всіх сферах діяльності і родинного благополуччя.

Почесний доктор КНУ імені Тараса Шевченка Єжи Возніцький у своєму виступі висловив щиросердну подяку ректорові Університету Леоніду Губерському  та високоповажній Вченій раді за вагому відзнаку, якою є звання Почесного доктора університету, що обіймає лідерські позиції в Україні, має заслужену повагу та репутацію у Польщі й у всьому світі.

Тепло привітали Єжи Возніцького присутні на церемонії гості. У виступах йшлося про його значний особистий внесок у розвиток науки і освіти та у зміцнення польсько-українських освітянських відносин.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024