Новини

 

Бойові тренування й зимові навчання курсантів ВІКНУ

19.01.2018

Військовий інститут КНУ – саме той структурний підрозділ, у котрому дисципліна шанується понад усе! Тут, напевне, як ніде, сумлінно дотримуються офіційних розпоряджень, затверджених правил і вимог.

Частина курсантів відповідно до затверджених графіків виїхала на тренування з метою відпрацювання бойових навичок. Такі позааудиторні заняття проводяться на полігонах та у відповідних Навчальних центрах. Проте й навчальний корпус ВІКНУ в зимовий період переповнений юнаками та дівчатами у військових одностроях, які опановують теоретичні аспекти обраної військової професії, а тому відвідують аудиторні заняття відповідно до затверджених індивідуальних навчальних планів та виконують заплановані завдання.

У навчальних кабінетах, службових та господарських приміщеннях ВІКНУ температура настільки висока, що за декілька хвилин і курсанти, і відвідувачі ладні забути про сніг і зимові холоди в Україні.

Курсант четвертого курсу Військового інституту КНУ Денис Зелений, який навчається за спеціальністю «Психологія», відзначає суттєве зростання фінансування й збільшення кількості практичних занять. Курсант охоче розповідає про специфіку навчального процесу в зимовий період: «Навчатися тут неймовірно приємно, я пишаюся тим, що вибрав саме військову спеціальність. Канікули в нас нормовані, зимові щорічно тривають 14 днів (за умов відсутності академічної заборгованості), і цього року все без змін. В аудиторіях навіть спекотно».

А от Владислав Кондратюк характеризує свій фах військового психолога як «справу всього свого роду» й схвально відгукується про ВІКНУ та його співробітників: «Інститут справді гідний, у ньому добре вчитися, бо діє інтегрована система навчання. Тут працюють сильні викладачі-офіцери, вони читають курсантам дисципліни, актуальні саме для сьогодення. У корпусах завжди тепло, у гуртожитках також тепло, і зима – лише на вулиці».

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024