Новини

 

Зима – зимою, а навчання в КНУ триває!

18.01.2018

У зимовий час структурні підрозділи КНУ імені Тараса Шевченка працюють відповідно до затверджених навчальних графіків, студенти повернулися після канікул, а для учнів ліцею саме розпочався інтенсивний пеоріод інтелектуальних змагань.

Непрості погодні умови, морози й сніговії, затори на київських дорогах та інші, притаманні зимовому сезонові прикрості, – усе це лишається за стінами корпусів Університету, де створено цілком комфортні умови для навчання.

Зокрема, у всіх приміщеннях Українського фізико-математичного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка встановлено євровікна, що дозволяє не лише провітрювати аудиторії та кімнати в гуртожитку, але й ощадливо використовувати бюджетні кошти на опалення. Директор Українського фізико-математичного ліцею Георгій Салівон зазначає: «У нас зараз напружений і досить цікавий період, він розпочався зразу після канікул, які закінчились 10 січня, а триватиме десь до 15 лютого – діти братимуть участь в тих чи інших інтелектуальних змаганнях. У минулому році на третьому етапі олімпіад учні Ліцею здобули 163 дипломи різних номінацій, а це більше, ніж один диплом на кожних два учні. Наш навчальний процес іде за планом, у нас звичайний напрацьований цикл, тому все відбувається в штатному режимі».

Обов’язковою процедурою після повернення після канікул є огляд дітей лікарями медичної частини Ліцею. Тільки після цих профілактичних заходів учні допускаються до занять. Окрім цього, щойно з’явилася інформація про захворюваність на кір у Києві, медики одразу ж запропонували зробити щеплення тим, у кого його бракувало (маніпуляції провели лише учням, які погодилися на процедуру). Саме тому, за словами Георгія Салівона, наразі в Ліцеї навіть звичайних застудних захворювань майже немає.

Дев’ятикласниці Катерина Просян і Марина Федосенко, які навчаються в Ліцеї вже другий рік поспіль, також відзначають, що в аудиторіях навчального корпусу тепло й навчатися в таких умовах учням доволі комфортно.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024