Новини

 

Відбулося перше у 2018 році засідання Вченої ради КНУ

16.01.2018

15 січня  відбулося перше в цьому році засідання Вченої ради КНУ. В розділі основних  було розглянуто питання «Про підсумки науково-дослідницької роботи в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка у 2017 році та завдання щодо підвищення її ефективності».

Доповідь з цього питання зробив проректор з наукової роботи професор  Віктор Мартинюк. В ній було детально розкрито стан виконання  науково-дослідних робіт в університеті,  обсяг їх фінансування та ефективність використання коштів.   Проаналізовано також  публікаційну активність співробітників і названо лідерів у цій сфері наукової діяльності. Крім іншого було відзначено активізацію участі вчених університету в програмах міжнародних фондів, у тому числі в програмах наукового обміну  («Горизонт 2020»,CRDF, NATO,Еразмус, фонд Гумбольдта, Німецька служба академічних обмінів DAAD, USID тощо).

Співдоповідь з цього питання зробив  голова Постійної комісії Вченої ради професор Ігор Анісімов.

У виступі з цього питання ректор  Леонід Губерський звернув увагу на не завжди належній  результативності наукових досліджень та, пов’язаній з нею, ефективністю використання бюджетних коштів. Ректор наголосив, зокрема, на необхідності  покращення якості та конкурентоспроможності проектів НДР, що подаються на конкурс в МОН України для їх фінансування, і залучення до участі в ньому молодих вчених. Він закликав також активніше  брати участь у роботі на здобуття міжнародних грантів для фінансування наукових досліджень і активізації діяльності  у сфері інноваційних проектів.

З цього питання Вчена рада прийняла Ухвалу, контроль за виконанням якої покладено на проректора з наукової роботи В. С. Мартинюка.

Вчена рада заслухала також доповідь голови Постійної комісії ВР професора Володимира Ільченка та співдоповідь  Відповідального секретаря Приймальної комісії КНУ Андрія Креневича «Про середньостроковий прогноз прийому на навчання до КНУ  імені Тараса Шевченка за ОКР «Молодший спеціаліст», ОР «Бакалавр» і ОР «Магістр».

 На січневому засіданні Вченої ради КНУ були розглянуті також поточні питання.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024