Новини

 

Турецьке Національне Агентство «ТІКА» зробило КНУ подарунок

13.12.2017

13 грудня ректор КНУ імені Тараса Шевченка Леонід Губерський зустрівся з Координатором Програми Турецького Агентства  зі співробітництва та координації («ТІКА») при Кабінеті Міністрів Турецької Республіки Болатом Хаджи Байрамом  та його заступницею Бабайігіт Шеймою-Февзіс.

Метою зустрічі була нагода передачі в дарунок факультетам та кафедрам  університету, де вивчається турецька мова  або заплановане її вивчення як основного предмету чи факультативу, інтерактивних дошок з проекторами.

Такі засоби для навчання отримали Інститут філології, Інститут міжнародних відносин, Інститут журналістики, географічний, історичний факультети та факультет психології.

Ректор КНУ Леонід Васильович Губерський подякував за постійну підтримку університету з боку турецького урядового агентства «ТІКА» і наголосив: «Це в дусі наших давніх і тісних взаємин і не лише між університетом та  агентством а й між нашими країнами».

Координатор Програми Турецького Агентства «ТІКА» Болат Хаджи Байрам висловив задоволення від рівня відносин, що склалися у Агенства з університетом,  і їхнім результатом. Він також передав чудові враження, що  їх висловила дружина Президента Турецької Республіки Еміне Ердрган, яка  в жовтні 2017 відвідала  Інститут філології і особисто взяла участь у відкритті кафедри тюркології та кількох навчальних лабораторій і центрів, обладнаних за фінансового сприяння агенства «ТІКА».

Приємні слова на свою адресу почули також присутні на зустрічі  директор Інституту філології КНУ професор Григорій Семенюк та завідувач кафедри тюркології ІФ  Ірина Покровська за активне сприяння і участь у всіх заходах тапроцесах і підтримку тісного співробітництва.

Леонід Васильович Губерський вручив Болату Хаджи Байраму Пам’ятну медаль КНУ імені Тараса Шевченка.

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024