Новини

 

Святкування 25-річчя Партнерства між КНУ та Констанцьким університетом

27.11.2017

Наприкінці минулого тижня у КНУ відбулися заходи з нагоди 25-річчя Партнерства між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Констанцьким Університетом (Німеччина).  

Відбулася зустріч ректора Констанцького Університету Ульріха Рюдігера з представниками Ради Молодих Вчених Київського національного університету імені Тараса Шевченка (РМВ КНУ). У ній взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи КНУ (міжнародне співробітництво)  Петро Бех, голова РМВ КНУ Ганна Толстанова, заступники деканів,  доценти та наукові співробітники хімічного, фізичного, механіко-математичного, географічного факультетів, факультету комп’ютерних наук та кібернетики та інші.

Професор Ульріх Рюдігер ознайомив українських колег з особливостями організації науково-дослідної роботи у Констанцькому Університеті, програмами та специфікою фінансування наукової діяльності молодих вчених, розповів про співробітництво з науковими, студентськими та іншими організаціями в Німеччині та поза її межами.

У залі засідань Вченої ради відбулося підписання Меморандуму про створення Асоціації випускників "Київ-Констанц".

Асоціація покликана об’єднати випускників Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана та Констанцького Університету з метою посилення зв’язків між ними, сприяння розвитку науки й освіти, реалізації науково-освітніх програм, розвитку культури, охорони здоров’я, надання допомоги вченим, викладачам, талановитій творчій молоді, випускникам.

На початку заходу пролунали вітальні адреси від ректора КНУ Леоніда Губерського, ректора  Констанцського Університету Ульріха Рюдігера та ректора КНЕУ Дмитра Лук’яненка.

Відбулася відкрита лекція Почесного доктора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ульріха Рюдігера.

Про сучасний стан співпраці між університетами доповіли координатори співробітництва між Київським та Констанцьким ВНЗ Пітер Крот та Олександр Іванов.

На завершення всі гості заходу отримали музичне привітання від хору "Дніпро".

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024