Новини

 

Майбутні офіцери опановують науки

28.04.2017

У Військовому інституті  відбулася щорічна Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених, ад’юнктів, слухачів, курсантів та студентів на тему «Молодіжна військова наука у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка».

Зі вступним словом виступив заступник начальника Військового інституту з наукової роботи полковник Олег Прохоров, зазначивши, що метою конференції є апробація наукових робіт та ідея втілення їх у реальність.  Програма конференції викликала жвавий інтерес, адже надійшло аж 218 доповідей, як з військових, так і з цивільних ВНЗ.

Ад’юнкт науково-організаційного відділення капітан юстиції Оксана Мельник у своєму виступі дала характеристику складним процесам у «Правовому регулюванні відносин з охорони військового майна».

Суть її доповіді полягла в тому, що без  необхідного логістичного забезпечення неможливо належним чином протистояти зовнішнім загрозам. Також були розглянуті і проаналізовані законодавчі норми щодо охорони та захисту військового майна. Капітан юстиції визначила різницю між охороною та захистом, та пояснила , чому метод переконання краще примусу.

«Використання акустичних та сейсмічних систем для виявлення наземних об’єктів» -  це тема, яку досліджував ад’юнкт науково-організаційного відділення капітан Анатолій Лукіянчук. Його тема вмотивована проблемою охорони кордонів. Разом з тим дослідження допоможе встановити стійке автоматичне функціонування та можливість дистанційного ведення розвідки. Офіцер пояснив різницю між сейсмічною та акустичною системами, обгрунтував переваги  комбінованого використання

Найбільшу зацікавленість викликала тема «Взаємодія влади громадянського суспільства в умовах протидії зовнішньої агресії», яку презентувала курсант Юлія Голуб. Особливу увагу своєї доповіді вона зосередила на волонтерському русі, що став своєрідним «двигуном інновацій системного характеру». Юлія аргументовано доводила неабияку значущість кожного волонтера. Її приклади взаємодії з малозахищеним громадянським суспільством звучали переконливо. Адже це люди, котрі допомагали у лікуванні й реабілітації воїнів АТО та жителів прифронтових районів, ремонтували бойову та іншу техніку, складали сучасні мапи, готували гуманітарні конвої. Вони стали ініціаторами створення «Книги пам’яті полеглих за Україну». На запитання, чи «нововведений Закон України  «Про рамки діяльності волонтерів» це регрес чи прогрес?», курсанта Голуб відповіла: «Це аналіз!»

Тема, обрана курсантом  Владиславом Шулікою, цікава не лише військовим. «Механізм інформаційно-психологічного вплив під час операції НАТО «Союзницька сила» - це спроба дослідити сутність ведення інформаційної війни, використовуючи досвід застосування сил НАТО на теренах колишньої Югославії.

Після завершення пленарного засідання,  учасники конференції продовжили роботу в секціях за своїми спеціалізаціями.

Анна Новіцька, курсант ВІКНУ

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024