Новини

 

Заява Прес-центру КНУ імені Тараса Шевченка

10.02.2017

Колектив Київського національного університету імені Тараса Шевченка з обуренням змушений констатувати, що останнім часом у  деяких електронних засобах масової інформації почастішали тенденційні і неправдиві публікації, в яких має місце грубе втручання у статутну діяльність університету. Це шкодить іміджу  одного з провідних вищих навчальних закладів країни та відволікає  колектив від виконання обов’язків по наданню повноцінних і якісних освітніх послуг тим, хто справді прийшов у його стіни з метою отримати освіту.    

Автори таких публікацій, одержуючи неперевірену і завідомо неправдиву, а іноді й замовну інформацію, виявляючи повну  непрофесійність у висвітленні освітніх процесів і незнання положень Закону України «Про вишу освіту», роблять інформаційні «вкиди» на догоду тим, хто намагається дестабілізувати навчальний процес в університеті, як з боку нерадивих студентів, так і тих, хто підбурює їх на подібні вчинки. Це не додає авторитету самим ЗМІ і ставить під сумнів їхню об’єктивність і професійність.

До відома таких інформаторів доводимо й те, що згідно Статуту Київського національного університету імені Тараса Шевченка політична діяльність на його території  заборонена. В жоден з періодів розвитку країни з часів становлення її незалежності політика не торкнулася здійснення освітнього процесу в університеті, немає таких тенденцій і на сьогодні, тож звинувачення у політичних проявах у його стінах є фальшивими і безпідставними.

Колектив університету обурений необ’єктивним втручанням у свою роботу і звертається до представників засобів масової інформації з проханням утриматися від некваліфікованої оцінки діяльності його високопрофесійного науково-педагогічного складу, не відволікати його від виконання освітянських обов’язків  і не підтримувати своїми публікаціями деструктивні сили, що підбурюють студентство на неправомірні дії. 

Прес-центр

 

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024