Новини

 

З «Китайською мрією» до сучасних освітніх стандартів

29.12.2016

28 грудня в КНУ імені Тараса Шевченка завдяки  підтримці та спонсорській допомозі Посольства Китайської Народної Республіки  відбулася знакова подія – відкриття сучасної мультимедійної аудиторії, що одержала назву «Китайська мрія».

У церемонії відкриття взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки) проф. Петро Бех, декан історичного факультету проф. Іван Патриляк,  перший секретар відділу освіти посольства КНР в Україні Ван Цзіньго, директор з китайської сторони Інституту Конфуція КНУ Сунь Кхевень, координатор міжнародної співпраці історичного факультету з китаєзнавства доц. Макар Таран, представники «Української асоціації китаєзнавців» Андрій Гончарук та Олексій Коваль, завідувач кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн проф. Олег Машевський, викладачі, студенти, аспіранти історичного факультету.

Найсучасніше обладнання дасть можливість не лише проводити  заходи з будь-яким рівнем технічної складності. Аудиторія «Китайська мрія» – своєрідна платформа пізнання Китаю, обмінів думками, застосування  різних форм співробітництва. Все це у загальному підсумку дасть можливість українській освіті й науці  й університету зокрема вийти на новий якісний рівень освітньо-наукового процесу, йдучи в ногу з сучасними процесами й моделями навчання.

У рамках освітньої програми «Сходознавство» на історичному факультеті динамічно розвивається підготовка китаєзнавців. Лише протягом цього року було проведено міжнародну конференцію «Китайська цивілізація: традиції та сучасність», відбулося відкриття Клубу друзів української служби Міжнародного Радіо Китаю.

 Історичне сходознавство з посиленою мовною підготовкою вже довело затребуваність як під час вступної кампанії, так і з точки зору активності й ентузіазму студентства. Китайська мова впевнено посідає одне з перших місць за популярністю вивчення, вже не відлякуючи підвищеною складністю і своєрідністю.

Таке словосполучення, як «китайська мрія» з'явилося недаремно. Китай ХХІ століття впевнено й динамічно розвивається як один із ключовихлідерів сучасного світу.

Китайська мрія про гармонійний світ та суспільство, достойний рівень життя громадян, вивчення та введення в глобальний культурний контекст своєї традиційної культури, – все це вимагає посиленого й глибокого осягнення тут, в Україні. І без відповідної історичної, філологічної, культурологічної підготовки фахівців українська наука й держава не зможе стати повноцінним учасником-творцем світових процесів.

У житті кожної людини і будь-якого колективу мрії визначають життєві плани та задуми. Без таких дороговказів, що налаштовують особистість на творчий пошук, розвиток чи прогрес у певній галузі неможливі. Мріяти і діяти, – формула успіху для кожної молодої людини.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024