Новини

 

Нобелівський лауреат Світлана Алексієвич прочитала лекцію в КНУ

07.04.2016
Нобелівського лауреата з літератури Світлану Алексієвич тепло вітали в КНУ імені Тараса Шевченка. На її лекцію «Книга як пам’ятник стражданню та відвазі» прийшли не лише студенти з багатьох вишів Києва, а й представники Посольств, акредитованих в Україні, громадські діячі, літератори, шанувальники таланту білоруської письменниці з українським корінням.

Гостю представив Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарії в Україні Гійом Шойрер.

В своїй лекції Світлана Алексієвич розповіла про своє дитинство і життя та мотивацію переходу від журналістської діяльності до літературної, про особливості жанру, в якому працює, виклала свої світоглядні принципи. Світлана Алексієвич охарактеризувала себе так: « Я людина-вухо» і наголосила, що вона слухає людей і збирає історію часу. «В кожній людині живе герой. Мій герой – маленька людина, її історія. Знайти людину, яка переживає певне потрясіння, почути, описати її емоції і стан в момент потрясіння – це моя робота», - наголосила письменниця. Вона написала 5 книг. Вони перекладені на 53 мови світу. Зараз працює над книгою про кохання. В планах - книга про старість. Після лекції Світлана Алексієвич відповіла на численні запитання.

Дякуючи Лауреату Нобелівської Премії Світлані Алексієвич за візит в університет, за подароване всім незабутнє спілкування, вітаючи з світовим визнанням, ректор університету Леонід Губерський сказав: «Ми пишаємося Вами. Ви, безперечно, Людина планетарного масштабу!» Його слова були зустрінуті оваціями.






















Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024