Новини

 

«Художня індивідуальність Тараса Шевченка і світовий літературний контекст»

26.11.2015
В рамках наукової теми «Художня індивідуальність Тараса Шевченка і світовий літературний контекст» вийшла перша частина однойменної монографії доктора філологічних наук, професора Оксани Сліпушко та кандидата філологічних наук Анни Шаповалової українською і англійською мовами.




Праця присвячена двом важливим аспектам наукової теми – античність і творчість Тараса Шевченка та християнство й творча спадщина Кобзаря.

Друга частина монографії «Художня індивідуальність Т. Шевченка і світовий літературний контекст» висвітлюватиме питання зв’язку творчості Т. Шевченка та європейських романтиків.

Переклад на англійську першої частини монографії та заключного слова виконала Анна Шаповалова. Переклад другої частини монографії та вступного слова на англійську – Ольга Гузій (під редакцією Людмили Михайлець).

Нагадаємо, що наукові напрямки теми охоплюють дослідження поетичної та прозової творчості Т. Шевченка спільно з його мистецькою спадщиною та епістолярним доробком (адже лише за умови залучення всієї повноти матеріалів з’ясовується художня індивідуальність Т. Шевченка). Крім того, інтегруються до новітнього аналізу біблійні тексти, твори світової літератури (античної доби, епохи романтизму: в першу чергу англійської, німецької, французької, польської та російської літератур переважно кінця XVIII–ХІХ ст. найвизначніших їх представників).


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024