Новини

 

Петро Порошенко провів робочу нараду у Військовому інституті КНУ

07.10.2015
7 жовтня Президент України Петро Порошенко очолив робочу нараду з заступниками командирів військових частин по роботі з особовим складом щодо інформаційно-психологічної протидії противнику. Інструкторсько-методичне заняття “Особливості організації та проведення заходів інформаційно-роз’яснювальної роботи з особовим складом Збройних Сил України та інших військових формувань в умовах протидії збройній та інформаційній агресії” проходило у Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка

Участь у заході взяли представники секретаріату Президента України, Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Віктор Муженко, ректор КНУ академік Леонід Губерський, представники силових структур України, заступники командирів військових частин по роботі з особовим складом.

Президент зазначив, що радий перебувати у стінах, де проходив підготовку на військовій кафедрі та отримав звання лейтенанта, де прийняв присягу його син. Петро Порошенко наголосив на важливості морально-психологічної підтримки бійців на передовій та донесення до них об’єктивної інформації про ситуацію всередині держави і за її межами. При цьому військо, особливо на передовій, має величезну потребу в неупередженому, об’єктивному й оперативному інформуванні про ситуацію не лише на фронті і всередині держави, а розуміння того, наскільки небезпечним став світ. Президент підкреслив важливість підготовки офіцерів-спеціалістів: психологів, фахівців зі зв’язків із громадськістю, журналістів. Ключовим стає питання підготовки висококваліфікованого персоналу, і Військовий інститут КНУ має широкі можливості для підготовки цілого спектру офіцерів-спеціалістів: психологів, фахівців зі зв’язків з громадськістю, воєнних журналістів.

Глава держави подякував церквам, особливо відзначивши Українську православну церкву Київського патріархату та Українську греко-католицьку церкву за направлення капеланів для підтримки військових. За високий духовний внесок, що роблять військові капелани начальник Генерального штабу генерал-полковник Віктор Муженко нагородив заохочувальними відзнаками представників духовенства.

За результатами заняття будуть сформовані пропозиції щодо удосконалення системи інформаційно-пропагандистської роботи психологічного протиборства противнику, що стануть суттєвим інструментом в роботі заступників командирів по роботі з особовим складом усіх ланок.


















Військовий інститут

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024