Новини

 

Геологічна практика у Норвегії

03.09.2015
У рамках співпраці між Інститутом геології КНУ імені Тараса Шевченка та Арктичним університетом Тромсе (Норвегія) з 18 по 26 серпня 2015 року наші викладачі й студенти перебували у Норвегії. Програма була щільно насичена зустрічами та подорожами. У місті Тромсе, де базується найпівнічніший університет світу, відбулися зустрічі з керівництвом, екскурсії лабораторіями університету, науковим центром «Полярія», історичним музеєм, Центром наукових досліджень Арктики. Але головним елементом подорожі стала геологічна практика в регіоні Фіннмарк, в околицях міста Альта, що розташоване ще північніше за полярне коло. Студенти 3 курсу бакалаврату (Олександра Вальтер, Валентина Ніконенко, Анатолій Колісник, Омар Горо, Нуріддін Джурабоєв, Анна Герасименюк, Вадим Додух) та викладачі Дмитро Кравченко та Іван Віршило мали змогу попрацювати на відслоненнях палео- та неопротерозойських комплексів кристалічного фундаменту, геологічних утвореннях каледонід північної Скандинавії. Під час практики студенти отримали можливість наочно побачити та задокументувати цікаві морфоструктури та прояви рудних процесів. Чудова погода дала змогу насолодитися фантастичним краєвидами норвезького Заполяр’я.

У вересні поточного року ми очікуємо візиту до ННІ «Інститут геології» норвезької делегації, з якою вже досягнуто домовленості про шляхи продовження співпраці на найближчі роки. Також за взаємною ініціативою сторін досягнуто домовленості про започаткування співпраці з факультетом нафтової інженерії Університету Ставангера, що передбачає програми обміну викладачів, науковців, аспірантів та студентів, впровадження нових елементів навчання на базі обох університетів, цікаві подорожі та спільні наукові програми.

Інститут геології висловлює щиру подяку за чудово організовану практику в Норвегії раднику ректора Університету Тромсьо Тетяні Савіновій, голові департаменту геології Матіасу Форвіку, аспірантці зазначеного департаменту Юлії Мун, а також Норвезькому центру кооперації в освіті (SIU).




















Заступник директора ННІ "Інститут геології"
Дмитро Кравченко


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024