Новини

 

Курсанти першого курсу ВІКНУ прийняли присягу

31.08.2015
29 серпня 2015 року, після проходження первинної військово-професійної підготовки 152 курсанти 1-го курсу Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка прийняли Військову присягу на вірність українському народові.




Цьогоріч до одного з провідних військових ВНЗ України вступило 22 військовослужбовці – учасники бойових дій на Сході України. Молодих захисників Вітчизни щиро привітали: ректор КНУ, академік Леонід Губерський, заступник Міністра оборони України – керівник апарату Петро Мехед, директор Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України полковник Валентин Федічев, декани факультетів та директори інститутів Університету, Митрополит Білоцерківський і Богуславський, Голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України Августин, представники громадськості.

Леонід Васильович Губерський зазначив, що Україна потребує високо підготовлених солдат і офіцерів, які в надзвичайно складних умовах захищатимуть Батьківщину та висловив сподівання, що курсанти свідомо обради свій шлях у майбутнє й гідно служитимуть на благо нашої держави.

З напутніми словами до своїх побратимів звернувся першокурсник, учасник бойових дій в зоні АТО старший солдат Сергій Мандрикін: «Я бачив, як у запеклих боях за свободу і незалежність України, за єдність і недоторканність нашої землі військовослужбовці ЗСУ демонстрували приклад вірності Присязі, відданості своєму народові, героїчну самопожертву у виконанні військового обов’язку. Тому пишаюся тим, що ми долучились до загону курсантів одного з найкращих вищих військових навчальних закладів України!  сказав він.
Варто зазначити, що Сергій виконував бойові завдання в складі оперативної бригади спеціального призначення Нацгвардії України з серпня по грудень 2014 року в секторі “М” (м. Маріуполь, Донецька обл.).

Традиційно курсанти поклали квіти до меморіальної дошки першому начальнику Військового інституту генерал-лейтенанту Жукову Сергію Анатолійовичу.
Відбувся винос Бойового прапора Військового інституту та проходження урочистим маршем. Після прийняття присяги курсантів благословив на подальше навчання Високопреосвященніший Августин.

Родзинкою свята стали виступи заслуженого артиста України, відомого українського вокаліста та лідера гурту “ВВ” Олега Скрипки, заслуженого працівника культури України Зої Ружин та солісток ансамблю “Ладоньки”. По завершенні відбувся плац-концерт зведеного оркестру Військового інституту та 101-ої окремої бригади охорони Генерального штабу ЗС України.









Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024