Новини

 

Випускники Військового інституту склали присягу народові України

27.08.2015
23 серпня, у День Державного прапора України, випускники факультету військової підготовки Військового інституту КНУ урочисто присягнули на вірність і відданість українському народові. Невдовзі наказом Міністра оборони України їм присвоять звання молодшого лейтенанта. Дехто з випускників уже прийняв рішення боронити незалежність держави у зоні АТО.

Цього року факультет військової підготовки зібрав представників 15 вишів Києва й області. Студенти навчалися за програмою підготовки офіцерів запасу й гідно пройшли всі випробування під час навчального збору в складних умовах польового вишколу. Відзначимо, що цього року показники успішності навчання помітно покращилися. Багато студентів завершили військову підготовку на “відмінно”. Кращі студенти були нагороджені відзнакою “80 років заснування військової підготовки у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка”. Високою була й громадська активність студентів: у серпні цього року навчальна група 41пв провела збір вкрай необхідних медикаментів та оргтехніки для військовослужбовців-артилеристів на суму близько 4500 гривень.

Урочисту присягу відвідали начальник управління Державної охорони України генерал-полковник В. В. Гелетей, проректор КНУ з науково-педагогічної роботи професор І. О. Лютий, представники Національного університету оборони України, структурних підрозділів Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, керівний склад і науково-педагогічні працівники ВІКНУ, ветерани і громадські діячі університету й Військового інституту, представники мас-медіа. Випускники щиро дякували рідним викладачам, зокрема з кафедр тактики та загальновійськової підготовки, військово-технічної підготовки, військово-гуманітарної підготовки, економіки та фінансового забезпечення, військового права та спеціальної мовної підготовки. Студенти групи 41пл підготували святковий випуск радіогазети та концерт.

Військовий інститут є одним з провідних вищих навчальних закладів у системі військової освіти, має високі оцінки від керівництва держави, силових відомств і, найголовніше, схвальні відгуки командирів підрозділів і військових частин щодо його випускників. Випускники Інституту гідно виконують професійні обов’язки в умовах надання збройної відсічі російсько-терористичній агресії на сході держави. У ВІКНУ готують фахівців за спеціальностями: міжнародна інформація, переклад, фінанси, психологія, політологія, геоінформаційні системи і технології, реклама і зв'язки з громадськістю, журналістика, право. Функціонує ад'юнктура за десятьма науковими спеціальностями. Майбутні офіцери навчаються організації бойового застосування і забезпечення підрозділів Сухопутних військ, протиповітряної оборони, радіотехнічних військ; практиці роботи з особовим складом у бойових умовах згідно з військово-обліковими спеціальностями. Важливою особливістю навчання є врахування бойового досвіду підрозділів Збройних Сил України, що воювали на Сході.


























Володимир Котвіцький, полковник запасу, доцент кафедри військово-гуманітарної підготовки
Олег Домбровський, майор, старший офіцер відділення по роботі з особовим складом ВІКНУ



Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024