Новини

 

Літня школа з кросмедійної журналістики

30.07.2015
У рамках міжнародного TEMPUS-проекту «Крос-медіа та якісна журналістика» в Інституті журналістики працювала Літня школа. Керівником проекту від Київського національного університету імені Тараса Шевченка був професор Володимир Різун. Упродовж п’ятнадцяти днів (15-30 липня) студенти Інституту слухали лекції, брали участь у майстер-класах і вчилися працювати за моделлю кросмедійного виробництва, готуючи мультимедійний контент для різних технологічних платформ.

Практичних навичок студенти набували на новітньому технічному обладнанні, яке Інститут журналістики отримав від проекту: комп’ютери IMAC, цифрові відеокамери, фотоапарати.

Результатом роботи Школи стало створення журналу та інтернет-порталу VERSUS, присвячених темі реформування і розвитку освіти в Україні. Майбутні журналісти активно обговорювали проблеми вищої освіти з представниками державних структур, громадських організацій, викладачами і студентами зарубіжних та українських університетів (матеріали VERSUS будуть доступні на сайті Інституту журналістики у вересні).

Керували Літньою школою доценти Інституту журналістики Марина Женченко та Ярослава Прихода, зі студентами також плідно працювали доцент Євген Цимбаленко та кандидат філологічних наук, перекладач Анна Сарміна. Із відеознйомкою допомагав завідувач навчальної лабораторії телебачення Анатолій Вільчинський.

Керівники міжнародної програми з університету Пассау (Баварія, Німеччина) професори Ральф Кендльбахер та Ральф Гольфельд високо оцінили Київську школу журналістики, відзначили «глибоке наукове розуміння кросмедійного виробництва і якісної журналістики» керівників Літньої школи та висловили щире захоплення обсягом матеріалів і пошуковою роботою, вмінням віддзеркалювати інформацію на різних технологічних платформахмайбутніх журналістів.


До студентів завітав з лекцією головний редактор Баварського телебачення Зиґмунд Ґотліб


Монтуємо відео


Сертифікати учасникам Літньої школи вручає директор Інституту журналістики Володимир Різун


Фото на згадку з німецькими гостями


Останній акорд

Олена Капнік, учасниця Літньої школи, студентка-журналістка 4 курсу

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024