Новини

 

Школа виживання для майбутніх захисників Вітчизни

13.07.2015
На базі Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка стартувала чергова військово-патріотична акція “Школа виживання”, організаторами, якої є Всеукраїнська організація Громадський Pух “За Майбутнє” та Міністерство оборони України.

На стройовому плацу координатор організації Михайло Харечко поінформував учасників Школи виживання про план дії на весь період підготовки та вручив кожному підрозділу свій прапор звитяги.

До присутніх зі словами привітань звернулися настоятель Київського міського військового гарнізону отець Тарасій та начальник факультету військової підготовки КНУ полковник Віктор Добровольський. Він зокрема зазначив: «Дуже приємно, що сучасні молоді та перспективні люди прагнуть опанувати військову справу, прагнуть до миру через власне усвідомлення того, що війна – це горе і страждання для мільйонів людей. Але поміж тим вміле володіння зброєю та елементарні військові навички надаватимуть вам впевненості не лише у справі захисту Батьківщини, а й у повсякденному житті.

Під керівництвом досвідчених викладачів кафедри загальновійськової підготовки студентам було організовано навчання практичних стрільб з малокаліберної спортивної гвинтівки ТОЗ-8, порядок неповного розбирання-збирання ПМ, АК-74, виконання нормативів із захисту від зброї масового ураження.

Вже сьогодні 25 студентів, які прибули зі столичних вищих навчальних закладів, після допідготовки на базі Військового інституту відбудуть до частини спецпризначення, що знаходиться на Житомирщині. Там молодь буде відточувати протягом кількох днів вогневу майстерніть, вміння орієнтуватися на місцевості, протидіяти противнику у складі диверсійних груп та навчаться відчувати дух братерства і підтримки один одного.



















Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024