Новини

 

День факультету РЕКС!

23.05.2015
Весняного ранку 7 травня факультет радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем відчинив свої двері для всіх охочих приєднатися до традиційного свята — Дня Факультету. Дата обрана невипадково, адже 7 травня — це професійне свято всіх, хто бодай якось пов'язаний із радіофізикою, радіотехнікою, радіоелектронікою — День Радіо. Студенти радо відзначають як і традиційний вже 44 День РФФ, так і зовсім новий — другий День ФРЕКСу.

Свято розпочалося з самого ранку. Дівчата ФРЕКСу (так, уявіть собі, на ФРЕКСі доволі-таки багато дівчат!) приготували для справжніх гурманів чудові солодощі. Розлетілися вони просто миттєво. Дівчата ледве встигали тістечка подавати та від кавалерів відмахуватись. Не просіть їхніх телефонів, проте їхні імена все ж не можна не назвати. Кулінарний рай для радіофізиків створили Наталія Вот, Валентина Тищенко та Олександра Андріїшина!

Свято складно уявити без традиційної атрибутики факультету. Значки, магніти, футболки з емблемою факультету, жартівливими надписами розходилися на “ура”! Кожен хоче залишити собі щось на згадку про цей день. Багато професорів збирають колекції студентської атрибутики. За чудові професійні дизайни дякуємо Василю Дубовому!

Студентський Парламент, який, до речі, є головним організатором Дня Факультету, вирішив трішки позбирати студентський фольклор і організував конкурс на найкращий допис до фото. Написати свій коментар можна було під час перерви на другому поверсі.

О 12.30 стартувала основна частина нашого свята. Одночасно розпочалися два інтелектуальних змагання. Перший — традиційний Брейн-ринг під патронатом Віктора Склярова, в якому взяло участь 7 команд. Перемогла команда “Галина Планка”(4 курс). Друге і третє місця посіли відповідно “Memento Vitа” (2 курс) та “Детроїцк”(5 курс). За свої блискучі відповіді вони отримали солодкі подарунки у вигляді тортів та запрошення на перегляд сферичного кіно у першому в Україні сферичному кінотеатрі “Atmasfera 360”.

Другим змаганням став квест, організований для нашого факультету чудовими людьми зі Студентського туристичного клубу. Шість команд у пошуках підказок та загадок пробігло, мабуть, кілометрів п’ять навколо корпусу, щоб врешті-решт найкраща команда отримала запрошення на загальноунівеситетський квест. Першими дійшли до фінішу хлопці з команди «Бешеные псы», які і забрали запрошення та спеціальні призи від СТУКу.

Звичайно, кількість місць на Брейн-ринзі та на квесті була обмежена, але наш Студентський Парламент просто не міг засмутити студентів у такий день. Для тих, хто не встиг записатися на квест чи зібрати команду для Брейн-рингу, о 14.30 були проведені конкурси: перетягування каната, дартс із кульками та збирання-розбирання комп'ютера на час. Учасники отримали чудові призи від кінотеатру сферичного кіно “Atmasfera 360”, кінотеатру “Cinema City”, компанії “Red Bull” та Студентського Парламенту.

Усім дійством керував особисто голова Студентського Парламенту ФРЕКСу Роман Куриленко. Роман менше року обіймає посаду голови Студентського Парламенту ФРЕКСу, але вже показав себе як чудовий керівник: став одним з ініціаторів облаштування велопарковки біля факультету, організував кіновечори у першому гуртожитку, турнір з покеру, вечір настільних ігор. Руками цього хлопця було зроблено левову частку роботи з організації Дня Факультету, а також конкурсу «Міс ФРЕКС». Студенти ФРЕКСу дякують Роману за його неймовірну роботу!

О 15.30 розпочалася студентська вистава. Ніхто не знає, звідки пішла традиція робити жартівливі вистави до цього свята, але те, що такі вистави стали своєрідною візитівкою ФРЕКСу — це факт. Цього року студенти презентували виставу за мотивами фільму “Брюс Всемогутній”. Звичайно, студентська вистава була не про Брюса, якому Бог віддав частину своєї сили, а про звичайного студента, якому силу віддав сам декан. Довелося студенту і першокурсників розподіляти по потокам, і лекцію проводити з самої синергетики (не лякайтесь, назва — ще не найскладніше у цьому курсі), і екзамен приймати, і навіть побувати на Олімпі на зборах деканів. Нарешті студент зрозумів, що бути деканом занадто важко, і вирішив повернутися до звичайного студентського життя. За веселу виставу дякуємо Дмитру Логушу, Василю Дубовому, Ігорю Перушкову, Максиму Іллєнко, Андрію Комарову, Андрію Моргуну, Наталі Вот, Валентині Тищенко та Анастасії Буровій. Анастасія Бурова також була ведучою у цей святковий день!

Нерідко буває так, що під час Дня факультету у корпусі з'являється Мафія. Чому вона обирає такий святковий день для своїх зборів, відомо Кирилу Кухельному, який є головним мафіозі ФРЕКСу. Цей рік не став винятком. І рівно о 16.30 розпочався справжній бій не на життя, а на смерть, де кожен голос міг стати не просто вирішальним, а надією на виживання. Не будемо довго описувати психологічні поєдинки, проте варто зазначити, що такої цікавої та непередбачуваної гри ФРЕКС ще не знав.

Увечері святкування перемістилося до нічного клубу Saxon, де пройшов конкурс «Міс ФРЕКС». Звичайно, хлопців зачарували наші розумниці і красуні, а дівчатка лише заздрісно покусували лікті. На конкурсі талантів дівчата показали всі свої здібності, всю свою жіночність на конкурсі вечірніх суконь та всю свою красу на дефіле в купальниках. Окрім того, до наших красунь завітав у гості плейбой КНУ за версією «Зізнання КНУ» Віталій Павлов! Той самий капітан команди КВН “Збірна Шевченко” та нова зірка українського шоубізу. А підтримали його чарівні дівчата з балету «Studance».

Обрати переможицю було непросто. Врешті-решт судді зійшлися на тому, що корону Міс факультету РЕКС має отримати Вероніка Орельчикова, студентка 3 курсу спеціальності «комп'ютерна інженерія». Віце-Міс стала Марія Коваленко, студентка 3 курсу («прикладна фізика»). Титул Міс Артистичність дістався Іванні Романчук, студентці 2 курсу, («прикладна фізика»), а Ярослава Мельничук, студентка 2 курсу («прикладна фізика»), стала Міс Глядацьких Симпатій.

Після закінчення конкурсу краси святкування не закінчилось, а лише розпочалося. І, хоча наступного дня всім треба було на перші пари, радіофізики святкували аж до ранку.

До речі, 7 травня — не тільки свято чинних студентів-радіофізиків, але й день зустрічей випускників попередніх років. Вітаємо!






















Автор статті – Валерія Лукашенко

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024