Новини

 

КНУ імені Тараса Шевченка передав у зону АТО дев’ять автомобілів

04.03.2015
Антитерористична операція на території України потребує значних матеріальних ресурсів. Студенти, викладачі та співробітники КНУ імені Тараса Шевченка постійно долучаються до роботи «Координаційної ради КНУ»: збору коштів, медикаментів, одягу та продуктів, передачі обладнання. 4 березня КНУ передав у розпорядження Центрального автомобільного управління Збройних Сил України 9 вантажних та легкових автомобілів. Машини відправляться до військових частин, що перебувають у зоні АТО. Проректор з науково-педагогічної роботи (фінансово-економічні питання) І. О. Лютий вручив представникові Міністерства оборони України підполковнику В. А. Костецькому пакет документів на автомобілі. Сім із дев’яти машин повністю справні, дві з них наразі ремонтуються за кошти університету.

Підполковник Володимир Костецький, який відбув у зоні АТО вже дві ротації, наголосив, що найбільше нашим військовим на передовій зараз не вистачає техніки: для підвезення боєприпасів та іншого майна, перевезення особового складу.
, колишня випускниця юридичного факультету КНУ, а нині волонтер і співробітник Міністерства оборони України подякувала alma mater за постійну підтримку та розповіла, де і як будуть використовуватися машини. «Одна машина, КРАЗ, їде до 79-ї бригади десантників, вони вже її забронювали. Легкові машини підуть, найімовірніше, на блокпости, адже у них не дуже високий рівень прохідності. Проте на блокпостах дуже часто не вистачає звичайних речей: потрібно привезти воду, відвезти якісь документи, необхідний елементарний рівень мобільності. Адже за хлібом чи за водою на БТРі не поїдеш. Ми швидко оформимо та передамо автомобілі — ми вже на цьому, як-то кажуть, собаку з’їли. Дуже вдячна рідному університету за патріотичну позицію!».


















Марина Герліга, прес-центр КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024