Новини

 

Історики побували в зоні АТО

26.11.2014
Нещодавно студенти історичного факультету відвідали м. Соледар Донецької області – реально прифронтову зону. Творчий колектив факультету виступив для бійців та місцевих мешканців із рок-оперою "Міф" на сцені будинку культури ДП "Артемсіль". "МІФ" - це авторська постановка, що дебютувала у стінах Київського національного університету навесні, своєрідний молодіжний погляд на життя і долю Тараса Шевченка. Думки соледарчан про "Міф" розділилися, але тексти "Заповіту" Кобзаря не залишили байдужими ні солдатів, ні цивільних, ні сам колектив. Історикикажуть, що це не остання їхня поїздка. Адже мистецтво підняло дух багатьом у Соледарі. І в цей надважкий час культурний місток до сердець людей - один із шансів зберегти єдність, і цей шанс не можна прогаяти.

Крім того ,активісти Студпарламенту, які долучилися до поїздки, передали гуманітарну допомогу солдатам на понад 5 тисяч гривень.Особливу вдячність СПУ та солдати висловлюють студентці історичного факультету Каті Чепурній та студенту філософського факультету Миколі Стребкову за організований збір коштів і закупівлю медикаментів, речей та харчів, а також ректору університету Л. В. Губерському за підтримку поїздки, зокрема її технічного здійснення.
Донбас - це Україна, і доки там є люди, які потребують підтримки, ми студенти, осторонь стояти не будемо! Слава Україні!







Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024