Новини

 

Посол Турецької Республіки в Україні відвідав Інститут філології

25.11.2014
21 листопада до Турецького центру інформації та досліджень завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель, який від імені Інституту Юнуса Емре (Турецька Республіка) вручив книги студентам-тюркологам. Подаровані підручники різних рівнів A1-C2 допоможуть з легкістю опановувати турецьку українцями. Варто зауважити, що передача книг здійснилася завдяки лектору з Туреччини, який викладає в Інституті, Бюленту Хюнерлі.

В. о. завідувача кафедри тюркології к.філол.н. Ірина Покровська. Пані Ірина подякувала Йонет Джан Тезелю за те, що посольство Турецької Республіки в Україні постійно надає всіляку підтримку кафедрі тюркології, забезпечуючи всім необхідним для навчання 90 студентів, які вивчають турецьку та кримськотатарську мови. Також Ірина Леонідівна повідомила, що нині 10 студентів поїхали навчатися до Туреччини за програмою «Мевляна» та ще 2 – у наступному семестрі. Окрім студентів балаврату в Туреччині навчаються також двоє за магістерською програмою, які минулого року виграли олімпіаду з турецької мови – все це завдяки турецькому урядові. Ірина Покровська розповіла пану Послу трохи про Інститут філології, про колектив кафедри тюркології, а також про різнонаціональний склад студентських груп.

Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель поділився приємними враженнями від Інституту філології, де, на його думку, панує справжнє інтелектуальне поширення турецької мови та культури. Також Йонет Джан Тезель окреслив перспективи зміцнення українсько-турецьких дружніх взаємин, у рамках яких планується активна співпраця з Інститутом філології, зокрема з кафедрою тюркології. Під час зустрічі пан Посол охоче спілкувався зі студентами, відповідаючи на їхні запитання. Насамкінець турецька делегація на чолі з Послом завітали до директора Інституту філології проф. Григорія Семенюка.

Кафедра тюркології дякує Інституту Юнуса Емре та Посольству Турецької Республіки в Україні за подаровані книги.






















Олександра Касьянова,
Фото – Валерій Попов


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024