Новини

 

Відбулося засідання Науково-технічної ради Корпорації

01.10.2014
У зв'язку з великими витратами і великим обсягом науково-дослідницьких і конструкторських робіт, що виконуються українськими науковцями, спостерігається тенденція об'єднання зусиль не тільки в рамках наукових колективів, а й шляхом створення корпоративних об’єднань державних наукових установ та навчальних закладів у вигляді наукових парків.

Яскравим прикладом цьому служить створення Корпорації «Науковий парк Київський університет імені Тараса Шевченка» (далі - Корпорація), засновниками якої виступили два провідні вищі навчальні заклади та дев’ять академічних інститутів України.

Враховуючи сучасні темпи розвитку технологій, таке наукове об’єднання повинно мати чітку програму інноваційного розвитку задля сприяння прикладним науковим дослідженням та підвищення конкурентоспроможності національного виробництва. Йде мова про єдину стратегію по нарощуванню інноваційного потенціалу та інтенсивного розвитку виробництва і економіки в цілому.

30 вересня 2014 року відбулося засідання Науково-технічної ради Корпорації. На засіданні Науково-технічної ради Корпорації «Науковий парк Київський університет імені Тараса Шевченка»Генеральний директор Корпорації Віталій Іванович Чернюк доповів про виконання протокольних рішень попереднього засідання Науково-технічної ради Корпорації від 11 червня 2014 року. В ході проведення засідання була розглянута та затверджена Програма інноваційного розвитку Корпорації на період до 2020 рокута презентовані інноваційні проекти, що рекомендуються до виконання в рамках вказаної Програми.

Метою Програми є розвиток прикладних досліджень, спрямованих на підвищення наукоємності та конкурентоспроможності вітчизняного виробництва, створення на цій основі конкурентноздатної і патентопридатної наукоємної продукції шляхом об'єднання зусиль провідних наукових колективів України, забезпечення необхідної підготовки кваліфікованих кадрів, створення ефективної інноваційної інфраструктури, поліпшення матеріально-технічного та інформаційного забезпечення досліджень.
Для досягнення цієї мети в ході виконання Програми будуть вирішені такі основні завдання:
- забезпечення координації робіт провідних наукових колективів України шляхом проведення спільних прикладних досліджень для їх подальшої практичної реалізації;
- створення сучасної інноваційної інфраструктури для виконання інноваційних проектів з впровадження наукових розробок у виробництво;
- розвиток наукових шкіл України, підготовка висококваліфікованих молодих вчених і інженерів, які зможуть працювати на сучасному обладнанні;
- створення студентського бізнес-інкубатора із використанням можливостей підприємств, зацікавлених у розвитку інноваційного сектору економіки України;
- формування ефективної системи комерціалізації наукових розробок та трансферу технологій, що розробляються, і захисту інтелектуальної власності, створеної в ході виконання цієї Програми.

В засіданні Науково-технічної ради Корпорації взяв участь проректор з наукової роботи КНУ Сергій Андрійович Вижва.










Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024