Новини

 

Виставка до 100-річчя початку Першої світової війни

29.09.2014
25 вересня 2014 р. в Кабінеті історії мистецтв Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося відкриття фотодокументальної виставки, присвяченої
100-річчю початку Першої світової війни.

Перша світова, або Велика війна 1914–1918 рр. була глобальним військовим конфліктом, що точився у тому числі й в українських землях. Чисельні жертви цієї трагедії сьогодні вшановуються в усьому світі.

В експозиції виставки представлені фотографії та листівки 1914–1918 рр. з приватних колекцій доцентів кафедри історії слов’ян історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Андрія Руккаса та Артема Папакіна. Завдяки зусиллям цих викладачів та завідуючого Кабінетом історії мистецтв доцента Петра Котлярова, відвідувачам надана можливість познайомитися з оригіналами рідкісних фотодокументів, які демонструються вперше.

Матеріали цієї виставки надають можливість відвідувачам глянути на війну очима солдатів армій Німецької та Російської імперій, Австро-Угорщини, Болгарії, Сербії, польських та українських добровольців, військовополонених. Фотодокументи розповідають про побут солдатів обох ворогуючих коаліцій, представляють зразки техніки та озброєння.

Особливе місце серед документів виставки займають фотографії, зроблені в Україні. Частина фотографій присвячена українцям, які воювали у роки Першої світової війні у складі різних армій, що свідчить про значення подій війни в історії українського народу.
Виставка буде демонструватися до кінця жовтня 2014 р. Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з матеріалами виставки та прослухати цікаву тематичну лекцію.







Головний зберігач фондів Музею історії
Київського національного університету імені Тараса Шевченка,
кандидат історичних наук Круглова Л.Б.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024