Новини

 

Всеукраїнська науково-практична конференція з релігієзнавчої освіти

23.09.2014
22 вересня 2014 року на філософському факультеті КНУ імені Тараса Шевченка відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Релігієзнавство в Київському університеті: інституційний та персональний виміри», присвячена 55-річчю кафедри релігієзнавства.
Відкрив конференцію декан філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, академік НАН України А.Є. Конверський. Він підкреслив важливість розвитку релігієзнавчої освіти в Україні, побажав учасникам конференції творчих та особистих успіхів.
Учасників конференції привітав ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, академік НАН України, академік НАПН України Л. В. Губерський. Ректор побажав присутнім міцного здоров’я, успіхів у науковій та педагогічній діяльності, натхненної та мирної праці. За його словами, проведення всеукраїнської конференції за участі вчених з різних міст нашої країни сприятиме розвитку релігієзнавчої науки та зміцненню гуманітарної освіти.
Після урочистого пленарного засідання відбулися засідання секцій:
релігієзнавчі ідеї в університеті Святого Володимира;
видатні постаті та ідеї вітчизняного релігієзнавства;
релігієзнавча освіта: методологія, теорія і практика;
релігієзнавчі дисципліни в Київському університеті та світі;
філософія та релігієзнавство.
На заключному пленарному засіданні завідувач кафедри релігієзнавства КНУ імені Тараса Шевченка професор Є. А. Харьковщенко підбив підсумки конференції та висловив сподівання, що питання обговорені під час пленарного та секційних засідань сприятимуть подальшому розвитку релігієзнавчої науки.

О. С. Пасічник

















Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024