Новини

 

Кафедрі історії української літератури і шевченкознавства ІФ виповнюється 15 років

23.09.2014
З нагоди відзначення 15-річчя від дня заснування кафедри історії української літератури і шевченкознавства 22 вересня 2014 року в Мистецькій залі Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася презентація наукових, навчально-методичних і художніх видань кафедри історії української літератури і шевченкознавства.

14610


У презентації взяли участь: завідувач кафедри,доктор філософських наук, професор Оксана Сліпушко, доктор філологічних наук, професор Людмила Задорожна, доктор філологічних наук, професор Григорій Штонь, доктор філологічних наук, професор Ярослава Вільна та ін. Модератором заходу була доцент Галина Усатенко.

Спершу про вагомі здобутки кафедри у науковій та творчій царині розповіла Оксана Сліпушко.

14610



Основним завданням усіх курсів, що викладаються на кафедрі, є показ зародження української нації через її літературу. Крім того, метою викладачів є утвердження серед студентів думки про те, що українська література доби Середньовіччя є складовою частиною європейського духовного простору.

За тим кожен із викладачів кафедри коротко презентував особливості викладання курсів їхніх історико-літературних періодів, заохочуючи таким чином студентів-першокурсників у наступні роки навчання обирати спеціалізації на кафедрі історії української літератури та шевченкознавства. Таких професійних спеціалізацій декілька: медієвістика, шевченкознавство, класична література та мистецтвознавство. Остання спеціалізація була відкрита цьогоріч. Її особливістю є потужне міждисциплінарне підґрунтя.

Насамкінець присутнім були представлені різножанрові праці викладачів кафедри, створені за 15 років існування підрозділу. Серед них чимало монографій, літературознавчих розвідок, підручників, збірок завдань для шкільної та університетської програми, хрестоматії, антології, а також творчі надбання членів кафедри – збірки віршів, романів і п’єс Григорія Штоня та переклади з вірменської та романи Людмили Задорожної.

14610


14610



14610


14610


14610


14610


Анна Мукан,
Фото: Валерій Попов, прес-центр Інституту філології


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024