Новини

 

У нашому строю - поповнення! Збройні Сили стали ще сильнішими!

30.08.2014
У передостанній день літа 30 серпня 2014 року, після проходження первинної військово-професійної підготовки 208 курсантів 1-го, 2-го та 3-го курсів Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка прийняли Військову присягу на вірність українському народові.

Особливістю цьогорічних урочистостей стало те, що разом із першокурсниками приймали Військову присягу курсанти 2-3-го курсів, які навчалися за схемою “студент-курсант”. Молодих захисників Вітчизни щиро привітали почесні гості, а також керівники Військового інституту: заступник Міністра оборони України – керівник апарату Мехед Петро Миколайович, директор Департаменту фінансів Міністерства оборони України генерал-лейтенант Марко Іван Юрійович, проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Лютий Ігор Олексійович, Митрополит Білоцерківський і Богуславський, Голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, голова Богословсько-канонічної комісії при священному синоді УПЦ та начальник Військового інституту генерал-майор Балабін Віктор Володимирович.

Зі щирими та теплими словами привітань до особового складу звернувся заступник Міністра оборони України Петро Мехед, від імені ректора університету – проректор Ігор Лютий. Всі вони були єдині у тому, що лише справжній дух українства зможе допомогти у відстоюванні національних інтересів нашої країни.

Сьогодні найважливіший у нашому житті день – день прийняття Військової присяги на вірність Українському народові, – зазначила у своєму виступі курсант 1-го курсу ВІКНУ Сніжана Сабодаш. – Тепер ми не просто громадяни, ми – майбутнє і надія нашої держави, її щит і оберіг. Ми присвячуємо своє життя служінню Батьківщині і присягаємо, що віддамо всі свої сили для того, щоб над Україною завжди було мирне небо, щоб колосилися ниви і у кожному домі лунав дитячий сміх, – наголосила Сніжана. Далі традиційно відбулося покладання курсантами квітів до меморіальної дошки першому начальнику Військового інституту генерал-лейтенанту Жукову Сергію Анатолійовичу настала хвилююча мить виносу Бойового прапора Військового інституту та проходження урочистим маршем.

Після прийняття присяги курсантів благословив на подальше навчання Високопреосвящейнішний Августин Митрополит Білоцерківський і Богуславський.

По завершенню відбувся плац-концерт зведеного оркестру Військового інституту та 101-ої окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України, а також фотографування особового складу.


























Військовий інститут

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024