Новини

 

На юридичному факультеті стартувала міжнародна літня школа з екологічного і земельного права

22.07.2014
З 19 по 27 липня на юридичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка проходить Міжнародна літня школа «Legal Aspects of Environmental Protection and Sustainable Development, Local Governance, Land and Energy Conservation and Development: U.S. and European Perspectives».

Незважаючи на складну та тривожну ситуацію в Україні, у літній школі з права активно беруть участь вчені з багатьох країн світу. Варто зазначити, що цього року особливо багато представників з США та ЄС, серед яких Марк Поллінз та Лорен Дентон (U.S. Environmental Protection Agency), Крістофер Келлі (Arkansas School of Law), Пол Хілдрех (Centre for Sustainable Urban and Regional Futures, Великобританія), а також Ганг Луо (Max Planck Institute for International and Comparative Public Law, Німеччина).

Юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка представляють його науковці та викладачі — Анатолій Мірошниченко, Павло Пушкар та Тарас Третяк, а також студенти 2-6 курсів факультету.

Учасники школи активно дискутують та обмінюються досвідом захисту навколишнього середовища та практичного застосування теорії сталого розвитку. «Тут ми маємо прекрасну можливість отримати не лише необхідні теоретичні знання, а й ознайомитися з практичними методами, що застосовуються у різних країнах. Впевнена, що це допоможе нам у майбутньому і максимально зберегти природні ресурси, і мінімізувати шкідливий вплив діяльності людства на навколишнє середовище», — розповідає учасниця літньої школи, студентка 2 курсу Уляна Лутчин.

У перший день школи учасники встигли не лише активно попрацювати, але й відвідати цікаві старовинні пам’ятки та визначні місця Києва. У наступні дні школи також запланована поїздка до Чорнобиля, що стане своєрідною кульмінацією заходу.












Лідія Жовтяк
Юлія Михайлюк


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024