Новини

 

Заява Спілки ректорів ВНЗ України

23.04.2014

Колективи вищих навчальних закладів України занепокоєні тривожними подіями, що відбуваються останнім часом на Сході та Півдні України.

Підбурювані та інспіровані зовні, сепаратистські сили чинять беззаконня та безлад, моральний та фізичний терор щодо наших військовиків і населення. Фактично ми стоїмо на порозі збройного протистояння, котре може перерости у повномасштабну війну, наслідки якої важко передбачити.

За всім цим стоїть агресивна політика керівництва Російської Федерації. Грубо втручаючись у внутрішні справи суверенної і незалежної Української держави, Російська Федерація під надуманим приводом “захисту прав російськомовних громадян”, “розгулу фашизму”, здійснює грубий диктат щодо того, який державний устрій ми повинні мати, який нам обрати шлях свого подальшого розвитку.

Ми рішуче відкидаємо ці безпідставні звинувачення та одностайно засуджуємо неприпустимі в цивілізованому світі агресивні дії стосовно нашої держави. Україна була, є і буде єдиною й недоторканою у своїх кордонах! І для цього ми докладемо всіх зусиль — на Сході і Заході, на Півночі й Півдні країни.

Ми рішуче засуджуємо прояви сепаратизму і намагання федералізувати Україну, що неминуче призведе до її розколу та втрати незалежності.

Закликаємо студентів і викладачів вітчизняних вищих навчальних закладів, всіх українських громадян і патріотів об’єднати свої зусилля і виступити організованою громадою задля збереження миру і спокою в нашій країні.

Пам’ятаймо, що вирішується доля та майбутнє рідної Вітчизни в європейській спільноті вільних суверенних демократичних держав.


Президент Спілки ректорів
вищих навчальних закладів України Л. В. Губерський


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024