Новини

 

Кузня вітчизняної фінансової еліти: історія трьох десятиліть

05.06.2023

 

Економічний факультет КНУ імені Тараса Шевченка відзначив 30-річчя заснування кафедри фінансів. До ювілею було приурочено XVІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Світові тенденції та перспективи розвитку фінансової системи України», що відбулася 25-26 травня 2023 року. 

 

У конференції взяли участь понад 130 учасників, серед яких 50 студентів та молодих вчених. Це представники 15-ти закладів вищої освіти України та 4-х закладів вищої освіти зарубіжних країн, а також наукових організацій, державних установ й інститутів. 

Ректор КНУ Володимир Бугров привітав ювілярів, відзначивши здобутки кафедри від заснування до сьогодення. З вітальним словом до наукової спільноти звернулися декан Економічного факультету Анжела Ігнатюк і завідувач кафедри фінансів Ігор Лютий. 

Після доповідей, які презентували спікери пленарного засідання, конференція продовжила свою роботу в секціях, де своїми думками поділилися вітчизняні й зарубіжні науковці. 

Гості оригінально привітали кафедру фінансів з Днем народження. Десятки жовто-блакитних сердець і теплих побажань, намальованих і написаних учасниками наукового форуму, склали велику вітальну листівку, яка тепер прикрашає кафедру й слугує згадкою про щиру зустріч друзів і колег. 

Наступного дня конференція продовжила свою роботу в спеціальних секціях студентів, аспірантів та молодих вчених. 50 молодих дослідників представили свої тези в двох наукових секціях: 

  • Розбудова системи публічних фінансів України в контексті євроінтеграції;
  • Фінансова система України: виклики та реалії функціонування в умовах повоєнного відновлення. 

Серед молодих вчених були представники Економічного факультету КНУ, ВІКНУ, Норд Університету (Норвегія), Одеського національного економічного університету, Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи та ДННУ «Академія фінансового управління». 

Роль модераторів взяли на себе провідні науковці кафедри фінансів: д.е.н., проф. Ігор Лютий, д.е.н., проф. Світлана Науменко, к.е.н., доц. Віталіна Делас та к.е.н., доц. Олена Яфінович. 

Кафедра фінансів КНУ і надалі планує підтримувати традицію щорічних наукових зустрічей, творчої співпраці та взаємодії з українськими й зарубіжними колегами.  

 

За матеріалами Економічного факультету КНУ

 

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024