Новини

 

КНУ єдиний серед ЗВО України входить до оновленої версії міжнародного рейтингу CWUR

15.05.2023

Київський національний університет імені Тараса Шевченка увійшов у 7,2 % найкращих університетів та наукових установ світу за результатами рейтингу від консалтингового центру CWUR (Об’єднані Арабські Емірати). Сьогодні опубліковано редакцію Global 2000 List by the Center for World University Rankings за 2023 рік.

Шевченків університет увійшов до 1 500 кращих з 20 531 науково-освітніх інституцій світу, покращивши свої позиції на 5 пунктів, посівши 1467 місце. Також у цьогорічному рейтингу КНУ займає 502 сходинку серед європейських організацій, за рік піднявшись на один щабель. Вперше Університет прорейтинговано за показником якості освіти, де він займає 481 позицію, а за науковими досягненнями посідає 1410 місце, покращивши результати на 2 пункти.

П'ятий рік поспіль КНУ єдиний серед закладів вищої освіти України репрезентований у світовому рейтингу. Крім Університету Україну у рейтингу представлено ще 5 науковими установами Національної Академії Наук України: Інститутом математики, Національним науковим центром «Харківський фізико-технічний інститут», Інститутом ядерних досліджень, Інститутом кібернетики імені В. Глушкова та Інститутом сцинтиляційних матеріалів.

Загальний рейтинг створюють за сімома критеріями: якість освіти (25%), зайнятість випускників (25%), якість підготовки професорсько-викладацького складу (10%), число опублікованих досліджень (10%), кількість публікацій у провідних журналах (10%), кількість статей у впливових виданнях (10%) і цитованість робіт із афіліацією університету (10%). Показник якості освіти вимірюється за кількістю випускників, удостоєних міжнародних нагород, зіставно до масштабів університету. Працевлаштування випускників обчислюють за кількістю випускників, які очолюють провідні компанії. Рейтинги з предметів ґрунтуються на кількості наукових статей у провідних журналах. Дані для цього показника укладачі рейтингу отримують від компанії Clarivate Analytics, якій належить база даних Web of Science.

 

Довідково: Центр світових рейтингів університетів (CWUR) – організація, що надає стратегічні консультації урядам і університетам з питань освіти та наукових досліджень. Із 2012 року CWUR публікує академічні рейтинги освітньо-наукових установ. Загальний рейтинг CWUR – найбільший у світі: фінальний щорічний список складається з 2000 кращих академічних та освітніх установ із понад 20 000 оцінюваних міжнародних закладів. Тематичні рейтинги ранжують провідні університети та наукові організації світу за 227 предметними категоріями. При цьому при складанні рейтингу укладачі не послуговуються опитуваннями та даними, що їх надають інституції.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024