Новини

 

Інтернаціонал освіти солідарний з університетськими колегами

10.05.2023

 

КНУ імені Тараса Шевченка 9 травня відвідала делегація Інтернаціоналу освіти, яка перебуває в Україні з кількаденним візитом на запрошення Профспілки працівників освіти і науки України.

Під час зустрічі з керівництвом Університету та лідерами Профспілки КНУ міжнародні колеги ознайомилися з викликами, які під час війни щодня постають перед українськими освітянами.

 

Під час зустрічі ректор КНУ Володимир Бугров розповів гостям про Університет і основні його підрозділи, про відомих в Україні та всьому світі його випускників. Зупинився на умовах роботи в період воєнного стану, підкресливши, що КНУ жодного дня не припиняв освітнього й дослідницького процесу. Не оминув увагою випадки ракетних атак, від яких постраждали університетські приміщення, а також хід їх відновлення.

Про перебудову освітнього процесу в умовах війни, академічну мобільність і онлайн-навчання студентів КНУ, які роз’їхалися по різних країнах світу, говорив перший проректор Володимир Ільченко. Він розповів про власний досвід евакуації з охопленого полум’ям війни Ірпеня. Окремо проректор зупинився на темі облаштування в КНУ укриттів цивільного захисту (рік тому їх було лише 4, нині – 36).

Про досвід співпраці профспілок і адміністрації Університету розповів гостям в.о.голови Первинної профспілкової організації КНУ Дмитро Чомко.

Освітній омбудсмен України Сергій Горбачов поділився своїми міркуваннями про ситуацію у сфері освіти, про масштаб зруйнованих війною шкільних приміщень та можливість використання модульних споруд, які дозволяють швидко відновлювати освітню інфраструктуру.

Голова освітньої Профспілки України Георгій Труханов розповів про щоденну роботу організації задля захисту прав спілчан. «Наші основні завдання в умовах війни – це безпека і захист усіх учасників навчального процесу», – зауважив Георгій Труханов і подякував гостям за підтримку українських освітян. 

«Для нас це важливий крок. Ми хочемо визначити можливості, які Інтернаціонал освіти та Американська федерації вчителів можуть використати для допомоги українським педагогам у забезпеченні якісної освіти в ці складні для вас часи», – наголосив очільник делегації Девід Едвардс.

 

Довідково

Інтернаціонал освіти – глобальна федерація профспілок освіти, яка об’єднує понад 32,5 млн членів профспілок у 384 організаціях 178 країн світу.  

Від початку повномасштабного вторгнення Інтернаціонал освіти солідарний з освітянами України. У своїй заяві ще навесні минулого року вони засудили агресію рф та закликали припинити війну проти суверенної держави.

 

 Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024