Новини

 

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні відвідав Університет

01.02.2023

Робоча зустріч Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопеса-Аранда Хагу з ректором КНУ імені Тараса Шевченка Володимиром Бугровим відбулася 01 лютого 2023 року у Головному навчальному корпусі Університету. 

 

На початку зустрічі ректор Володимир Бугров подякував Уряду Королівства Іспанія та всьому іспанському народові за підтримку в такі непрості для нас часи: «Ми цінуємо кожного, хто стоїть пліч-о-пліч з нами в цій боротьбі». Ректор представив високоповажним гостям Університет, його унікальну структуру, освітні й наукові можливості. Так, за словами Володимира Бугрова, близько двох століть Університет поєднує якісну освіту й сучасну науку, традиції й інновації. За тривалу історію здобутків та звершень його обирають найбільш достойні й талановиті, яким КНУ імені Тараса Шевченка дає можливість стати лідерами у професії та суспільному житті. Університет славетний своїми випускниками, серед яких – президенти, міністри, очільники посольств, народні депутати. «Це наша гордість, але й відповідальність. Не маємо права схибити» – зауважив ректор. Також він розповів про роботу Університету в умовах війни, про пошкодження корпусів 10 жовтня та 31 грудня 2022 року.

Пан Посол подякував за запрошення побувати в Університеті, який є «серцем української науки та культури». Рікардо Лопес-Аранда Хагу висловив співчуття університетській громаді з приводу людських втрат у війні, яку розв’язала рф. Посол був вражений масштабами та здобутками Університету, успішністю його випускників. «Те, що ви продовжуєте працювати, показує стійкість українців і здатність до відновлення. Ваші здобутки – основа вашого спротиву у цій війні». Пан Посол запервнив у «міцній підтримці з боку народу Іспанії», запропонував підтримку Посольством усіляких ініціатив Університету та побажав найшвидшої перемоги України.

Надзвичайний і Повноважний Посол зауважив, що нині в Іспанії перебуває чверть мільйона українців, після перемоги України хтось повернеться, хтось залишиться, але такий виклик – чудова нагода взаємозбагачення та взаємопізнання Іспанії й України, якою ми маємо скористатися.

Ректор Бугров подякував за можливість представникам КНУ через академічну мобільність навчатися та працювати в ЗВО Іспанії. «Ми боремося й перемагаємо і через те, що за нами такі друзі як Іспанія. Ми завжди ставимо у приклад іспанські університети, з якими дуже комфортно працювати. Подяка їм та міністерству освіти Іспанії за таку організацію роботи».

Посол Рікардо Лопес-Аранда Хагу та ректор Володимир Бугров поспілкувалися на теми міжкультурних комунікацій у творчості Хосе Ортега-і-Гассета,  Мігеля де Сервантеса, Тараса Шевченка та Григорія Сковороди; домовилися про лекції Пана Посла з міжнародного права для студентів КНУ. Наприкінці зустрічі ректор презентував Послу пам’ятний подарунок.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024