Новини

 

З вірою в ЗСУ: КНУ відзначив День Збройних Сил України

06.12.2022

Київський національний університет імені Тараса Шевченка відзначив День Збройних Сил України. Цьогоріч свято актуальне як ніколи, адже українські воїни щодня, щогодини, щохвилини боронять нашу землю від ворожого війська рф.

День розпочався з підняття прапора Збройних Сил України на щоглі перед головним корпусом КНУ.

«Сьогодні відзначаємо свято, яке було радше символічним, але з 2014-го, а особливо з 24 лютого 2022 року, воно набуло абсолютно іншого значення. Ми святкуємо день Збройних Сил, які дають нам можливість такого святкування сьогодні. Ми святкуємо день армії, яка є дійсно частиною нашого суспільства і яка дає можливість нам всім жити у вільній, незалежній соборній державі. Ми дякуємо тим, хто бореться за Україну, дякуємо хлопцям і дівчатам, які захищають Батьківщину, не жаліючи власного життя. І на ознаку нашої вдячності сьогодні ми піднімаємо стяг ЗСУ як символ нашої міці, нашої сили, нашої гордості. Пишаємося, що свій важливий внесок у Перемогу України щодня роблять викладачі, співробітники та курсанти Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка. Ми гордимося нашими випускниками та офіцерами, які є достойними захисниками рідної Вітчизни!», – наголосив ректор Володимир Бугров.

Урочистості у Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка розпочалися з винесення Бойового прапора ВІКНУ. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих героїв, які віддали найцінніше – своє життя.

«Збройні Сили України – слава, гордість та міць країни! Це армія відважних, незламних та нескорених воїнів, які демонструють мужність, силу духу та непохитне бажання перемогти ворога. Військовий інститут КНУ – це частина Збройних Сил, адже тут ми навчаємо майбутніх офіцерів, які обрали шлях військового, шлях надзвичайно гордий, славний та шанований. Ми готуємо майбутнє ЗСУ, які боронитимуть Україну від ворога. Вітаю всіх із Днем Збройних Сил України та бажаю нам найшвидшої Перемоги над ворогом!» – зазначив начальник Військового інституту бригадний генерал Анатолій Шевченко.

За сумлінне виконання службових обов’язків, особистий внесок у зміцнення обороноздатності країни, патріотизм, вірність військовій присязі та з нагоди Дня Збройних Сил України ректор Володимир Бугров нагородив курсантів та офіцерів грамотами, подяками, відзнаками та цінними подарунками. Також відбулось нагородження переможців спартакіади, присвяченої Дню ЗСУ.

До привітань також долучились начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ генерал-майор Владислав Клочков, голова Голосіївської районної державної адміністрації м. Києва Сергій Садовой, тво начальника управління підготовки у вищих військових навчальних закладах на навчальних центрах командування підготовки командування СВ ЗСУ полковник Руслан Проценко, заслужений тренер України та майстер спорту міжнародного класу Володимир Золотарьов.

Музичні вітання колегам прозвучали у виконанні Військового оркестру ВІКНУ під керівництвом майора Юрія Копача та солістки Катерини Вовчук.

На пошану освітньо-педагогічного й волонтерського фронту Шевченкового університету та з нагоди Дня Збройних Сил України відбувся концерт у актовій залі Головного навчального корпусу.

Відкриваючи захід, ректор Володимир Бугров зазначив: «Наш народ дійсно незламний, адже попри навалу російських військ і часті ракетні обстріли, ми бережемо наші традиції. Одна з них – спів. Ми співаємо, коли на душі журливо. І тоді чути «Пливе кача». Ми співаємо і коли радіємо звільненню наших земель. Так, звільнення даються нелегкими втратами. Але ми віримо в Збройні Сили, у те, що завдяки ним над усією територією України замайорить наш прапор. Тож щира вдячність нашим воїнам і всім, хто допомагає їм боронити Батьківщину. Дякую нашим митцям, які допомагають боротися проти ворога у властивий для них спосіб – співаючи».

Своєю творчістю на пошану Збройних Сил і волонтерів поділилися: Народна артистка України, Герой України Ніна Матвієнко; Народний артист України Анатолій Гнатюк; Народна артистка України Оксана Пекун; Народний артист України Павло Зібров; Народна артистка України Ауріка Ротару; Заслужений артист України Андрій Князь; Заслужений артист України Віталій Борисюк; Заслужена артистка України Астрая; Заслужений артист України Петро Чорний; Заслужена артистка України Ірина Новак, а також Софія Єгорова, Сергій Безсонов, Андрій Іщенко та поет Федор Шишман.

Вів концерт Народний артист України Василь Ілащук.

З вірою в ЗСУ. Разом до Перемоги!

 

Фото: Центр комунікацій та пресслужба ВІКНУ

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024