Новини

 

Університет – лідер серед українських ЗВО за кількістю предметних рейтингів від The Times Higher Education

25.10.2022

Київський національний університет імені Тараса Шевченка – єдиний український заклад вищої освіти, який прорейтинговано відразу у 8 з 11 предметних категоріях The Times Higher Education World University Rankings 2023 by subject.

В оновленій версії предметного рейтингу журналу Times Higher Education, що оприлюднена 25 жовтня 2022 року, КНУ представлено у таких галузях:

Варто зазначити, що у чотирьох предметних рейтингах Шевченків університет є єдиним ЗВО, що представляє Україну. Зокрема, це галузі знань: Мистецтво і гуманітарні науки, Науки про життя, Право та Соціальні науки.

Цьогоріч вперше здобутки КНУ визнано у предметному рейтингу з Мистецтва та гуманітарних наук, куди входять такі дисципліни як мистецтво, сценічне мистецтво, дизайн, мови, література, лінгвістика, історія, філософія, теологія, архітектура та археологія. Тут Університет доєднався до 663 кращих університетів світу, представлених у рейтингу.

Також за оновленими показниками на 2023 рік КНУ увійшов до 290 кращих закладів вищої освіти, де можна здобути фах з права.

Довідково: Предметний рейтинг університетів журналу Times Higher Education (THE), як і світовий, складається на основі 13 показників, які є складовими 5 ключових показників вищої освіти. Зокрема, представниками часопису оцінюються й зіставляються дані й показники університетів щодо викладання, дослідження, кількості цитувань наукових публікацій, порівнюються доходи університетів від співпраці з промисловістю та приватними підприємствами, а також їхня інтернаціоналізація. Усі показники проходять певне коригування з урахуванням особливостей окремих галузей.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024