Новини

 

Школа CuriousU-2022: міжнародний досвід студентів Університету

28.09.2022

 

Студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка взяли участь у роботі європейської літньої школи CuriousU-2022.

 

Міжнародна літня школа була організована підприємницьким Університетом Твенте (м. Енсхеде, Нідерланди). Навчання за різними напрямами в поєднанні з насиченою соціально-культурною програмою відбувалися впродовж 14–23 серпня 2022 року.

Програма літньої школи CuriousU-2022 була індивідуальною для кожного з учасників, оскільки обирати академічний курс студенти могли на власний розсуд, відповідно до чого коригувалася й соціально-культурна програма. Окрім академічних занять, молодь із понад 50 країн світу одержувала доступ до онлайн-платформи для навчання, а також відвідувала майстеркласи досвідчених і натхненних експертів.

Студентка ННІ високих технологій Таїсія Кузьменко, Єлизавета Шелестова, яка навчається в ННІ міжнародних відносин КНУ, а також студентка географічного факультету Яна Бойко обрали для себе академічний курс із нідерландської мови та культури. Обидві дівчини переконані, що «країна пізнається за мовою й культурою». Таїсія Кузьменко відзначила гнучкість і динамічність такого формату навчання, адже «було багато пропозицій, які щодня змінювались». Єлизавета Шелестова зауважила переваги мультикультурного навчального середовища, що дозволило українці познайомитися «зі студентами з Японії, Бразилії, Італії, Німеччини, Греції, Румунії, Польщі, а також багатьох інших країн». Окрім того, студентка ННІМВ КНУ була приємно вражена тим, що «більшість учасників мають позитивне уявлення про Україну та висловлюють нам повну підтримку».

Студент економічного факультету КНУ Максим Ліпінський обрав для себе курс EntrepreneurialU, розроблений структурним підрозділом Університету Твенте, орієнтованим на бізнес. Зацікавленість академічним курсом від Novel-T студент пояснив тим, що «саме цей підрозділ допоміг заснувати такі компанії, як Booking.com, Lipocoat і Code Sandbox». Тож упродовж свого перебування в Нідерландах Максим Ліпінський покращував знання щодо особливостей розробки й запуску стартапів, а також подальшого ведення бізнесу.

Студент ННІ високих технологій КНУ Степан Денисенко зупинився на технологічному курсі Robot Interaction Design Experience, тож юнак старанно опановував сучасні технології швидкого прототипування й робототехніки.

Студенти КНУ імені Тараса Шевченка переконані, що участь у міжнародних освітніх проєктах гарантує здобуття неймовірно важливого досвіду, тож заохочують однолітків не пропускати подібних можливостей!

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024