Новини

 

Засідання Приймальної комісії: підсумки 28 вересня

28.09.2022

Затвердження списків осіб, рекомендованих до зарахування на навчання до аспірантури та ад’юнктури Київського національного університету імені Тараса Шевченка, відбулося на засіданні Приймальної комісії 28 вересня 2022 року.

Участь у роботі засідання взяли голова Приймальної комісії, ректор Володимир Бугров, проректори Андрій Гожик і Ганна Толстанова, відповідальний секретар Приймальної комісії Андрій Креневич, очільниця відділу підготовки та атестації науково-педагогічних кадрів Анжеліка Ткачук, директори інститутів, декани факультетів та інші співробітники, задіяні в роботі Приймальної комісії.

Першим питанням порядку денного засідання було розглянуто затвердження списків осіб, рекомендованих до зарахування на навчання для здобуття освітнього ступеня бакалавра (магістра медичного спрямування) за квотою-2 на основі повної загальної середньої освіти за кошти фізичних та/або юридичних осіб. Потім відбулося затвердження списків осіб, рекомендованих до зарахування на навчання до аспірантури/ад’юнктури за державним замовленням, за кошти фізичних та/або юридичних осіб. Із доповіддю про результати Вступної кампанії до аспірантури/ад’юнктури КНУ імені Тараса Шевченка виступила проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова, яка поінформувала про високу якість підготовки вступників, а також представила рейтинг спеціальностей, що за конкурсом серед вступників зайняли лідерські позиції. Ішлося, зокрема, про спеціальність 053 «Психологія», 293 «Міжнародне право», а також 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Проректорка нагадала й про цьогорічні нововведення, а саме: вступні випробування для вступу до аспірантури та ад’юнктури проводилися у двох форматах, синхронно, дистанційно (за допомогою сервісів для організації онлайн-конференцій та відеозв’язку) або в очному форматі; уперше відбувся набір до аспірантури в ННІ «Публічного управління та державної служби» на ОНП «Публічне управління та адміністрування» за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» на очну (вечірню) форму навчання.

На програми підготовки докторів філософії було подано 432 заяви, а 52 особи навіть подали по дві заяви. Приймальна комісія заслухала керівників структурних підрозділів щодо рекомендацій на зарахування до аспірантури та ад’юнктури за кожною зі спеціальностей. Загалом до зарахування рекомендовано 294 вступники.  

На завершення засідання ректор Володимир Бугров зауважив, що цьогорічна вступна кампанія відбувалася в неймовірно складних умовах, але колектив із честю впорався з викликами, тож до Університету вступили найкраще мотивовані майбутні науковці, зі значним досвідом дослідницької діяльності.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024