Новини

 

У Мистецькому салоні КНУ нагородили переможців відбору «РодовідУчитель – 2022»

08.07.2022

Двадцятка найкращих учителів Всеукраїнського освітньо-методологічного відбору «РодовідУчитель – 2022» отримала відзнаки.

Захід відбувся за сприяння КНУ імені Тараса Шевченка 7 липня 2022 року. А його організатором виступив випускник Університету, засновник фонду та ГО «Родовід» Ігор Дідковський.

Ідея такого конкурсу, за словами голови ГО «Родовід» Ігоря Дідковського, зародилася 23 лютого 2022 року, у переддень повномасштабної війни. До 20 травня 313 учителів заповнили форму учасника та презентували власні методологічні напрацювання. До фіналу пройшли 88 учителів, а призерами обрано 20 найкращих. Такий новий формат премії створено «Родоводом» спільно з 25 ректорами України та Міністерством освіти для заохочення розвитку. За даними, що озвучив Ігор Дідковський, зараз 25 тисяч учителів перебувають вимушено за кордоном, 1,6 млн дітей – внутрішньо переміщені, ще 700 тисяч – також виїхали за межі України. Але в умовах теперішньої війни всі вчителі – герої, що тримають освітній фронт. Вони працюють за будь-яких умов: в бомбосховищах, за кордоном, на тимчасово окупованих територіях тощо. Премія «РодовідУчитель» – ще один спосіб підтримати освітян. «Діти – наше майбутнє, у якому ми віднайдемо вічність. Я вважаю, що всі діти України – мої, відчуваю відповідальність за те, що можу для них зробити», – підсумував свій задум Ігор Дідковський.

У заході взяла участь заступниця міністра освіти і науки Віра Рогова. А до привітання долучився й Міністр Сергій Шкарлет, під’єднавшись онлайн із робочої поїздки. Він подякував КНУ за підтримку учителів та відзначив вклад Університету у національно-патріотичне виховання. Міністр наголосив, що подібні заходи важливі – як для освітян-переселенців, біженців, так і для тих, хто працює на своєму місці в окупації. «Вам, дорогі вчителі, підтримка, шана і повага! Я вдячний кожному вчителю, який наперекір військовим діям рф в Україні не лише продовжував здійснювати освітній процес, а й підтримував вихованців та їхніх батьків. Щиро вітаю з нагородами. Слава Україні!» – додав Сергій Шкарлет.

З вітальним словом до переможців конкурсу звернувся ректор КНУ Володимир Бугров. Він розповів, що вчителем певною мірою є і сам, викладає філософію; сам з освітянської родини: батько – вчитель історії, мати –географії. «Від того, кого ми першими зустрічаємо в школі, ба навіть у дитсадку, багато в чому залежить наша подальша стежка. Саме в шкільні роки закладаються основи національно-патріотичної свідомості, усіх когнітивних здібностей. Вчителі зараз працюють, попри труднощі війни. Спасибі Вам!» – сказав Володимир Бугров. Він також подякував збройним силам України, завдяки яким вчителі та викладачі можуть навчати своїх вихованців. Побажав учителям жити по совісті й по честі, і всім якнайшвидше дочекатися миру – після перемоги. А праця вчителів, на думку ректора КНУ, – це вже щоденна перемога.

Також до лауреатів звернулися й військові ЗСУ Антон Бондаренко та Антон Целовальник, які прийшли на запрошення Ігоря Дідковського. «Відроджена освіта – просвітлені щирі особистості, яких ми й маємо виховувати в сучасній історії. Освіта – запорука відродження України. Заради цього ми ладні віддати весь час, сили та навіть життя», – зауважили захисники.

Кожен переможець отримав подяку від МОН; диплом переможця відбору; грошову премію від ГО «Родовід» та подарунковий сувенірний набір від Шевченкового університету.

Після офіційної частини перед гостями виступили скрипалька Богдана Півненко під фортепіанний акомпанемент Оксани Яремчук.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024