Новини

 

КНУ співпрацюватиме з Національним заповідником «Софія Київська»  

01.07.2022

 


Співпраця Університету з Національним заповідником включатиме наукову та профорієнтаційну роботу. Підписантами документа стали ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров та генеральна директорка заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська.  

 

Університет також представляли проректорка з гуманітарних питань Інна Степанець, декан географічного факультету Сергій Запотоцький, завідувачка кафедри країнознавства та туризму Ольга Любіцева.

Зберігати духовну й матеріальну спадщину України в усі можливі способи – завдання освітніх і культурних, наукових і дослідних установ. 

Ректор Володимир Бугров та директорка заповідника Неля Куковальська говорили про непрості умови розвитку культури за російської агресії вже протягом понад 8 років. Колеги мають надії на швидке повернення на український південь, зокрема до філії «Софії Київської» – Судацької фортеці в Криму та до Кримської астрофізичної обсерваторії, яка була унікальним підрозділом КНУ. Багато хто нині став до зброї та захисту рідної землі – це і представники КНУ та заповідника.

Сергій Запотоцький прокоментував важливість підписання Меморандуму: «Подальша співпраця між нашими установами відбуватиметься за декількома напрямками. Насамперед це можливість проходження практики для студентів-географів ОП «Туризм». Наші студенти вже проходять практику на локаціях заповідника: Собору святої Софії, Золотих Воріт, Андріївської та Кирилівської церков. А в перспективі нашого партнерства  можливість наукової співпраці та співпраця із заповідником, як стейкхолдерами, роботодавцями для наших студентів».

Таким чином Університет дедалі більше розширює мережу своїх партнерів у різних галузях, аби бути відкритим, забезпечувати базами практик та фахового досвіду, а потім – і потенційним робочим місцем своїх талановитих студентів.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024