Новини

 

Університет уклав договір про співпрацю з БО «Герць»

01.07.2022

КНУ імені Тараса Шевченка співпрацюватиме з Благодійною організацією «БФ «Герць», яка від 2014 року допомагає військовим. Відповідний договір 30 червня 2022 року підписали ректор Володимир Бугров та директорка «Герцю» Анастасія Шуба.

За ініціативи проректорки зі зв’язків з громадськістю Олени Добржанської та співзасновника благодійного фонду, випускника радіофізичного факультету (нині – ФРЕКС) Сергія Майданевича, КНУ та БО «БФ «Герць» відтепер працюватимуть над спільниим волонтерськими проєктами.

Договір про співпрацю з БО «Герць» передбачає тривалу програму спільної роботи. Зокрема, найближчим часом співпраця буде здійснюватися за двома напрямами:

  • Забезпечення сучасними медичними засобами, завдяки яким можна надавати домедичну допомогу. КНУ отримає 50 наборів домедичної допомоги, які надійдуть за підтримки німецького благодійного фонду OPEN e.V. як гуманітарна допомога.
  • Проведення тренінгів  спеціалістами БО «Герць» для співробітників Університету з правильного застосування засобів  домедичної допомоги.

«Університет системно і заздалегідь почав дбати про своїх співробітників та студентів, порушивши питання безпеки освіти на рівні, який поки не має аналогів в Україні. Адже в умовах потенційної загрози кожен повинен бути не лише обізнаним, а й підготовленим до дій у разі надзвичайних ситуацій», – наголосила проректорка зі зв’язків з громадськістю Олена Добржанська.

Підписуючи Угоду, ректор Володимир Бугров зазначив: «Така подія надзвичайно значима для громади Університету, яка активно долучається до допомоги країні в стані війни: КНУ створив Центр гуманітарної допомоги; допомагає військовим, плете маскувальні сітки, студпарламент Університету організовує благодійні збори коштів. Ми віримо в перемогу та наближаємо її своєю працею».

Безумовно вірить у це й БО «БФ «Герць». «Перемога буде тільки за нами, іншого варіанту не існує. Адже загарбницькі війни завжди завершуються погано для тих, хто йде на чужу територію», – зауважила Анастасія Шуба.

Благодійна організація «Герць» – це команда консультантів, юристів, волонтерів, які займаються питаннями якісного забезпечення найнеобхіднішим захисників України, тих людей, хто найбільше потребує допомоги через війну. Наразі ключова діяльність фонду – допомога бойовим підрозділам, що виконують завдання безпосередньо на лінії зіткнення. Назва фонду походить від назви танцю відчайдухів-козаків, який вражав будь-якого ворога. Це суміш бойового мистецтва, психологічної атаки на супротивника й водночас підтримки своїх побратимів. А ще слово «герць» співзвучне з німецьким herz – серце, душа. Тож назва якнайкраще відбиває настрій і мету БО.

Університет радий обєднати зусилля з «Герцем» та посилити волонтерську роботу у спільних проєктах на шляху до перемоги.

 

Центр комунікацій КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024