Новини

 

Перші результати роботи КНУ та Бізнес-школи Університету Норд за угодою «Котютель»

29.06.2022

Аспірантка кафедри фінансів економічного факультету КНУ стала першою аспіранткою, яка навчається за угодою «Котютель» між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Бізнес-школою Норд університету у рамках проєкту CPEA-LT-2017/10004 «Норвезько-українське співробітництво у сфері бухгалтерського обліку, бюджетування та фінансування державного сектора (NUPRE)».

 

У результаті плідної співпраці кафедри фінансів з Бізнес-школою  Університету Норд (Норвегія) був створений та успішно реалізується проєкт, що передбачає спільне наукове керівництво аспірантами за освітньо-науковою програмою з підготовки доктора філософії (PhD) та відповідне співробітництво CPEA-LT-2017/10004 «Норвезько-українське співробітництво у сфері бухгалтерського обліку, бюджетування та фінансування державного сектора (NUPRE)» .

У рамках проєкту у 2021 році вперше на економічному факультеті була підписана угода «Котютель» між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Бізнес-школою Університету Норд, яка передбачає спільне наукове керівництво аспірантами за освітньо-науковою програмою з підготовки доктора філософії (PhD) та відповідне співробітництво.

Аспірантка кафедри фінансів 4-го року навчання ОНП «Фінанси, банківська справа та страхування» Валерія Мельник стала першою аспіранткою, яка навчається за даною угодою. Так, 13 червня 2022 року відбувся передзахист її дисертації (midterm seminar) на тему «Менеджмент персональних фінансів молоді України» («Management of personal finance among youth: the case of Ukraine»).

Науковими керівниками роботи стали відомі викладачі України та Норвегії:

- Ігор Лютий, професор, д.е.н., завідувач кафедри фінансів (науковий керівник від КНУ); 

Анатолій Бурмістров, професор, PhD (головний науковий керівник від Університету Норд);

Ольга Єрмоленко, доцент, PhD (співнауковий керівник від Університету Норд).

 

Рецензентами дисертації виступили:

Томас Хальдма, професор, PhD, Тартуський університет, Естонія; 

Богдан Адамик, PhD, дослідник, Університет Лафборо, Великобританія.

На семінарі Валерія презентувала основні результати наукового дослідження та план щодо завершення дисертації. Також у обговоренні дисертаційної роботи взяли участь наукові керівники та рецензенти, які надали свої коментарі та висловили побажання стосовно наступних етапів підготовки.

Щиро вітаємо Валерію Мельник із черговим кроком до захисту дисертації та бажаємо успішного завершення дослідження!

 

За інформацією економічного факультету КНУ

Центр комунікацій 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024