Новини

 

Книга пам'яті Університету: Денис Антіпов

16.05.2022

11 травня під час бойових дій проти російських окупантів у районі міста Ізюм Харківської області загинув викладач корейської мови, асистент кафедри мов і літератур Далекого Сходу та Південно-Східної Азії ННІ філології КНУ, аеророзвідник, доброволець Денис Антіпов.

Український захисник народився в Івано-Франківську, разом із батьками переїхав до Києва ще в дитячому віці. Вступив до КНУ імені Тараса Шевченка на відділення корейської мови, навчався за обміном у Корейському університеті іноземних мов та Сеульському національному університеті (Республіка Корея), мріяв працювати викладачем.

У 2012 році Денис вступив до аспірантури. У 2013 році був учасником Революції Гідності, а потім – і війни на Сході України. До військкомату прийшов іще під час анексії Криму. Денис проходив військову підготовку в університеті та був військовим перекладачем, молодшим офіцером запасу. До лав ЗСУ на той час його не взяли, тож він вирішив стати добровольцем.

У грудні 2014 року Денис пройшов курси аеророзвідки й отримав свідоцтво оператора БПЛА. Як згадував сам, авіацією захоплювався з дитинства: його батько служив у технічній військовій частині й часто брав сина на аеродром.

У середині 2016 року Денис повернувся додому лейтенантом і командиром взводу аеророзвідки. Йому пропонували залишитися в армії, але він любив викладацьку діяльність тому перебував тільки в оперативному резерві.

Здавалося, не існувало сфери, де би Денис не зорієнтувався, прагнучи розібратися в усьому. Невдовзі він відкрив власну ветеранську справу: виготовляв патріотичну сувенірну продукцію.

Чуйний, добрий, справедливий, відповідальний, дотепний, веселий, цілеспрямований, креативний і енергійний – завжди впевнений у майбутньому. Свою Україну – любив понад усе!

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Денис Антіпов добровольцем відправився на фронт у складі 95-ої окремої десантно-штурмової бригади. 9 березня отримав контузію й травми спини. Після проходження лікування в госпіталі знову повернувся на фронт.

Денис віддав своє життя за майбутнє України, за мирне існування всіх нас.

 

Прощання з Денисом Антіповим відбудеться 18 травня о 9:00 на Аскольдовій могилі (Паркова дорога, 1).

 

Кожен охочий може допомогти родині загиблого: 5363 5423 0947 4188 (батько – Геннадій Антіпов).

 

Родина Шевченкового університету завжди пам'ятатиме Дениса. Низький уклін батькам Героя. Божого воїнства прибуло...

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024