Новини

 

КНУ очолює український сегмент предметних рейтингів QS

06.04.2022

 

Компанія QS оприлюднила дванадцятий Предметний рейтинг університетів світу (Rankings by Subject 2022).

 

Київський національний університет імені Тараса Шевченка визнаний одним із провідних світових університетів у вивченні 8 предметів у 4 галузевих категоріях за результатами одного з найпрестижніших рейтингів світу.

Цьогоріч Університет покращив свої позиції у предметному рейтингу з «Математики», піднявшись на 50 сходинок.  Ще у двох КНУ представлено вперше – «Бізнес і менеджмент» та «Право». Також Університет вперше прорейтинговано за 3 галузевими категоріями: «Мистецтво та гуманітарні науки» «Техніка і технології» і «Соціальні науки та менеджмент». За іншими позиціями показники залишились незмінними.

Загалом предметний рейтинг складається з 51 спеціальності, згрупованих за 5 галузевими категоріями, які вивчаються на 15 200 освітніх програмах у 1543 університетах з 88 місцевостей світу.

Україна посідає 58 місце серед представлених країн. У рейтингу вона представлена 5 освітніми інституціями у 16 дисциплінах.

Серед українських ЗВО Шевченків університет – лідер за кількістю входжень до предметних рейтингів.

 

Київський національний університет імені Тараса Шевченка:

 

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»:

 

Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна:

  • Комп’ютерні науки та інформаційні системи (позиції в рейтингу – з 451 по 500);
  • Фізика і астрономія (позиції в рейтингу – з 551 по 600).

 

Національний університет «Львівська політехніка»:

 

Уперше до цьогорічного видання предметних рейтингів кращих університетів світу увійшов і Харківський національний університет радіоелектроніки:

  • Комп’ютерні науки та інформаційні системи (позиції в рейтингу – з 501 по 550).

 

Зазначимо, що кожен предметний рейтинг складається на основі чотирьох основних параметрів:

  • Академічна репутація: показник, що розраховується на основі результатів опитування понад 100 тисяч вчених, викладачів і керівників університетів та наукових установ світу;
  • Репутація серед роботодавців: показник, що розраховується на основі результатів опитування понад 50 тисяч представників компаній-роботодавців;
  • Кількість цитувань на одну публікацію: показник наукової продуктивності, який вимірює середню кількість цитувань на одну публікацію за даними бази Scopus;
  • Організаційний індекс Гірша: показник, що відображає наукову продуктивність і впливовість наукових досліджень за даними міжнародної бази Scopus. 

 

Центр комунікацій

 Відділ міжнародного співробітництва

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024