Новини

 

KNU Teach Week-3 став платформою для фахового розвитку українських освітян

24.01.2022

Понад 1300 заявок від науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти зі всієї України отримав оргкомітет освітнього циклу KNU Teach Week-3, проведеного в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

 

Чергова хвиля навчань відбулася в період 17–24 січня 2022 року й укотре зацікавила слухачів багатогранністю дискусійної тематики. Усебічне сприяння й підтримку в проведенні заходу забезпечили ректора КНУ Володимир Бугров і проректорка з науково-педагогічної роботи (гуманітарні питання) Інна Степанець. Організацію події було доручено представникам Центру соціального розвитку, а модерацією освітніх заходів опікувалися працівники Відділу сприяння працевлаштуванню та роботи з випускниками.

За результатами опрацювання поданих реєстраційних заявок слухачами цьогорічного навчального циклу стало 500 освітян. Упродовж занять – кожен із них опановував новітні підходи до організації освітнього процесу в умовах динамічного сучасного світу, ділився напрацьованим власним досвідом і запозичував кращі методології й практики, презентовані представниками українського комерційного й освітнього сектора.

Ключові поняття освітнього проесу учасники обговорювали в межах виступу Володимира Бугрова «Освіта: що це і для чого». Ректор Університету подав історичний зріз філософського осмислення цієї категорії й підсумував: «Традиційно освіта розглядається нами, як певна чеснота й цінність. Базована на знаннях і науці, вона може здобуватися шляхом системної передачі важливої інформації. Тож у системі освіти неможливо успішно взаємодіяти без докладання зусиль усіма учасниками освітнього процесу й без постійного особистісного розвитку».

Потому слухачі мали нагоду прослухати й обговорити виступи працівників компаній-партнерів Університету, а також представників науково-педагогічного колективу КНУ імені Тараса Шевченка. Учасники курсу вивчали оптимальні рішення щодо використання навчальних методик для різних форматів навчання, ознайомлювалися із засадами поліпшення освітнього процесу в українських ЗВО, досліджували кращі практики запобігання емоційному виснаженню, опрацьовували методики розробки тестових завдань у комерційних рішеннях і виконували безліч інших, корисних і пізнавальних завдань.

Високий інтерес до такого формату навчання, як KNU Teach Week, було засвідчено складанням фінального тесту: оргкомітет отримав майже 490 виконаних робіт. Найстараннішими стали 15 слухачів, які продемонстрували відмінне засвоєння нових знань і здобули 100% результат у заключному тестуванні.

Науково-педагогічний колектив вітає зусилля керівництва КНУ імені Тараса Шевченка, спрямовані на розширення освітніх можливостей українських освітян і вдосконалення навчальних процесів в українських ЗВО!

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024