Новини

 

Університет співпрацюватиме з Концерном "Укроборонпром"

20.01.2022

 

Київський національний університет імені Тараса Шевченка і Державний концерн «Укроборонпром» працюватимуть разом для зміцнення наукового потенціалу оборонної галузі.

 

Університет і Концерн об’єднують зусилля для підготовки й перепідготовки кадрів для військово-промислового комплексу України, розвитку наукових проєктів та ініціатив, впровадження інноваційних технологій та сучасних моделей управління у військовій та оборонно-промисловій сферах.

У Меморандумі, який 20 січня підписали ректор КНУ Володимир Бугров і генеральний директор Концерну Юрій Гусєв, йдеться про низку напрямків співпраці. Зокрема, це підвищення кваліфікації та організація підготовки фахівців для Концерну, організація участі здобувачів вищої освіти та працівників Університету в розробці проєктів і пропозицій, пов’язаних з діяльністю Укроборонпрому, обмін досвідом, ідеями та науковими досягненнями тощо. Це значно поліпшить інтелектуальний потенціал фахівців вітчизняної оборонної галузі, сприятиме інтеграції у глобальні освітній і науково-технічний простори, а також розвитку інновацій.

Зростання професійного рівня спеціалістів Укроборонпрому та активізація партнерства з науковцями є однією з необхідних умов для підвищення загальної технологічності державного сектору оборонно-промислового комплексу, підвищення якості та конкурентоздатності його продукції та зміцнення обороноздатності України.

 

Пресслужба Укроборонпрому

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024