Новини

 

Українсько-італійський різдвяний концерт «United In Song»

28.12.2021

Напередодні Різдва за григоріанським календарем, у Мистецькому салоні Шевченкового університету чотири співочі колективи зібралися, аби створити настрій передчуття наближення свят.

 

Гала-концерт під назвою «United In Song» організований Національною асоціацією хорів України спільно з Італійською хоровою федерацією Federcori та у співпраці з КНУ імені Тараса Шевченква й Італійським інститутом культури Посольства Італії в Україні на чолі з директором Едоардо Крізафуллі.

Представник Інституту культури відкрив захід словами вдячності: «Я дуже пишаюсь тим, що маю змогу презентувати Італійський інститут культури та Посольство Італії. Вітаю Національну асоціацію хорів України та бажаю розвитку й реалізації нових музичних проєктів в об’єднанні з партнерами з усього світу. Нашу культурну подію об’єднало свято Різдва Христового. У цей різдвяний час дуже важливо пам’ятати про єдність. Я як людина мистецтва дуже хочу бачити розвиток такої ініціативи, зокрема за підтримки Посольства та Інституту культури Італії. З радістю спостерігатиму, як об’єднуються українська та італійська культури цього вечора через мистецтво співу».

Метою заходу було не лише подарувати різдвяний настрій слухачам, а й зміцнити дружбу та розвиток культурного обміну між двома країнами, що мають потужний потенціал у сфері музичного мистецтва. Зачином концертної програми став гімн Італії у виконанні усіх учасників програми. Далі ж виступали з власними неповторними репертуарами різдвяних пісень у різноманітних обробках 4 колективи:

  • Хор «Веснянка» на чолі з художньою керівницею Оксаною Ткаченко;
  • Народний камерний академічний хор «Moravski» під керівництвом Олени Радько;
  • Дівочий хор «Вогник» із керівницею Оленою Соловей, хормейстерками Юлією Репецькою та Єлизаветою Буслинською та під акомпанування Ольги Довгань;
  • Хорова капела «Дзвіночок» Київського палацу дітей та юнацтва, художній керівник якої – Рубен Толмачов, хормейстерка – Катерина Шимко, а концертмейстер – Тимофій Кукоренчук.

Упродовж програми гості дізналися про історії заснування та розвитку кожного колективу, а від самих митців почули багатство розмаїття українських колядок і щедрівок, їхніх сучасних обробок, а також болгарських, естонських, італійських, американських різдвяних пісень. Насамкінець всі разом у багатоголоссі виконали гімн України. Учасників концерту нагородили почесними грамотами від Посольства Італії в Україні.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024